Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan ország, ahol a "b#zi" adott nyelvű megfelelője nem létezik/nem szitokszó?
Olyan országra gondolok/keresek, ahol az emberek teljesen elfogadóak és természetesen kezelik azt, ha valaki meleg.
Kanada ilyen? Vagy Hollandia?
Amszterdam, Torontó stb?
Esetleg Skandináv államok?
Nekem buz-iként semmi bajom a bu-zi szóval :)
Mert bu-zi vagyok. :D
Nem a szó zavar, hanem a hozzácsatolt pejoratív jelentéstartalom.
És nem is csak az zavar, hogy mondják, hanem az, hogy létezik ez.
Az, ha mondjuk az interneten melegekről van szó, vagy transzneműekről, vagy bárkiről rögtön jönnek azok akik elítélőek.
Persze az is baromira zavar, ha mondják, de szerencsére mivel elég sokan tudják ez annyira nem jellemző, hogy előttem szidnák a melegeket, vagy hogy b-ziznának előttem. De mielőtt megtudták pl a barátaim elég sokszor hallottam ilyesmit.
És... Egy csomószor egyszerűen azt érzem, hogy "másodrendű" vagyok.
Egy csomó ember elítél, nem házasodhatok, nem fogadhatok örökbe gyereket.
Sokszor egyszerűen diszkriminálva érzem magamat.
Aztán meg az ilyenekről ne is beszéljünk:
+WCF meg ilyenek...
De tényleg nincs olyan ország, ahol teljesen természetesen kezelnék ezt?
Kanada?
Itt egyszerűen a gondolkodásmódról van szó. A gondolkodásmód pedig egy olyan dolog, amit a környezetünk hatására alakítunk ki.
Az ókori görögöknél eléggé más téma. A görög társadalom más volt.
Spártában kb kötelező volt, Thébában kiemelték a meleg párokat.
Athénban viszont pl inkább az volt a többség, hogy egy tizenévessel szexeltek a középkorú férfiak, felnőtt korban már annyira nem volt jellemző.
Akkor már inkább lehetne mondani Rómát vagy a 15-16. századi Japánt.
Ha a környezet gondolkodása távolságtartó vagy elítélő, akkor az egyén is olyan lesz.
És éppen az internet az, ami viszont tágítja az emberek képét erről és ami miatt természetesebben kezelik ezt.
Persze, nagyon sok olyan ember van Magyarországon is aki természetesen kezeli. Sok ilyen embert ismerek.
Engem inkább az össztársadalom zavar.
Kanadát meg azért gondolnám ilyennek, mert pl ott van a "konzervatív bevándorláspolitika" vagy pl Ontario ahol a homofób családokból kiemelhetik (gyámügy) a gyereket stb
Tényleg nem létezik olyan ország, ahol teljesen természetesen kezelni a társadalom 99%-a?
Persze, elhiszem, hogy mindenhol vannak homofóbok, de nincs egy olyan ország, ahol tényleg a homofóbiát ítélnék el, kezelnék másképp és nem a melegeket, akik nem tehetnek erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!