Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A Pride színeiből melyik szín...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A Pride színeiből melyik szín mire van?

Figyelt kérdés
Láttam valahol, hogy pl a piros a meleg, a zöld a leszbikus, vagy valami ilyesmi, de ha nincs igazam, légyszi ne essetek már nekem, mert lassan inkább hülyén halok meg, mint hogy kitegyek egy kérdést.

2017. szept. 23. 10:03
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Nem. A szivárványos zászló színei egyáltalán nem a szexualitást jelképezik.
2017. szept. 23. 10:14
 2/4 anonim ***** válasza:
98%

Első vagyok. Tessék:

A szivárványzászló az 1970-es évek óta szimbóluma a meleg és leszbikus büszkeségnek. Az első melegbüszkeség-zászlót 1978-ban Gilbert Baker készítette harminc önkéntes társával együtt kézifestéses technikával. Ez a zászló még nyolc sávból állt, Baker minden színt külön jelentéssel ruházott fel: a rózsaszín a szexualitást, a piros az életet, a narancssárga a gyógyulást, a sárga a napot, a zöld természetet, a türkiz a művészetet, a kék a harmóniát, az ibolya pedig a lelket szimbolizálja. Harvey Milk 1978. novemberi meggyilkolását követően a zászló iránti igény rendkívüli módon megnőtt, és a Paramount Zászlótársaság megkezdte annak sorozatgyártását. A zászló az évek során számos módosuláson ment keresztül: először a rózsaszín, majd a türkiz sáv került le róla. A mai hatszínű változat 1979 óta van forgalomban.

2017. szept. 23. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:
3%
Piross a vér, zöld a méreg, fekete a halál
2017. szept. 23. 14:07
 4/4 anonim ***** válasza:
82%

Bocsáss meg, amiért kioktató stílusom (és hangulatom) van, de ezt a kérdést egy az egybe be lehet ám írni google-ba, ami kidob jó sok választ; Többek között a wikipédiát is, amiben szépen le van írva jó sok minden. De ha nagyon érdekelődik az ember, akkor rámegy valamely lmbt/lgbt oldalra és onnan nézi ki az ilyesmit. (Ami azért általában biztosabb hírforrás, mint az itt válaszolók 40%-a.)

(Egyébként meg az 1-es válaszoló második válasza pedig teljesen tökéletes, még több is mint amit kért a kérdező, úgyhogy nem értem miért pontozzák le...)

[link]

[link]

[link]

2017. szept. 24. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!