Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Aki meleg vagy az miért...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki meleg vagy az miért vonzódik csak a saját neméhez?

Figyelt kérdés
Nem értem az egészet. Én bi vagyok nekem mindegy, hogy nő vagy férfi simán beleszeretek nemtől függetlenül. Aki hetero vagy meleg az mi miatt nem képes erre?
2017. júl. 7. 11:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem, ez baromság. Én is voltam szerelmes nőbe, de a nőkhöz szexuálisan nem igazán vonzódok. Minden érzelmi kötődés egy tőről fakad, a barátság és a szerelem is.
2017. júl. 8. 14:49
 12/19 anonim ***** válasza:
13%
uristen ugy láttom melegeknek nincs ki a 4 kerék.A szerelem az igen is szex és vonzás törvényén alapul!!Még a barátság szerelem? he?????Mivan?:D Nem vagytok normálisak!Nekem is vannak haverok meg rokonon stb .szeretem őket mint ahogy a kutyámat is.De hogy szerelmes lennék belélüjk?:DD NEm!!:DD Bazz komolyan nagy gondok vannak fejekben.A melegek ezt csak azért képzelik be mert reménykednek hogy hetero fiu majd csak közeledik valahogy .De nem mi nem fogunk férfiba szerelmesek lenni ugy ahogy egy káposztába sem leszünk azok.
2017. júl. 9. 09:40
 13/19 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként ha a szerelem szexuális vonzalommal párosul, miért állítják magukról a biszex pasik, hogy férfiba nem tudnak szerelmesek lenni?
2017. júl. 9. 13:01
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

Bírom, mikor pontosan a meleg szubkultúra pontosan olyan tájékozatlan a szexuálpszichológiában, hogy egy nyomorult orángután többet tud a szexualitás lélektanáról. :D

Ahogy mondottam: a "mert meleg" válasz logikai hiba, téves, semmit nem magyaráz.

Ha kicsit tájékozottabbak lennétek a szexuálpszichológiában, meg a saját lelketek ismeretében, ha már az előbbiben nem is, nem állítanátok ilyen szamárságokat.

Akit érdekel, tudok ajánlani kiváló anyagot a szerelem lélektanáról, a szexualitás lélektanáról, aztán talán művelődünk kicsit. :)

2017. júl. 9. 18:15
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
szexuálpszichológiában lol A pszichológia nem tudomány hanem mantra!! Olyant mint vallás vagy a horoszkop.
2017. júl. 10. 14:54
 16/19 anonim ***** válasza:
94%

Szeretnék itt fölvilágosítást adni a mantra szó jelentéséről.

Te négy, teljesen különböző dolgot mondtál, ezek között az összefüggés laza, és csak speciális esetekben fellelhető.

Kezdjük a szexuálpszichológiával:

Ha megengeded, idézek dr. Szilágyi János művéből. Azért abból, mert az könnyen elérhető interneten is, és ellenőrizni tudsz:

"A szexuálpszichológia a pszichológia tudományának az az ága, amely a szexuális

viselkedés nemekre jellemző sajátosságait és a nemek viszonyának tényezőit vizsgálja,

különösen a viselkedést meghatározó, testi és lelki szükségleteket, s azok kielégítésének

olyan feltételeit, mint a tájékozódás, a választás, a megvalósítás lehetőségei és képességei.

A szexuális viselkedés 3 fő területe: a nemi szerep-viselkedés, az erotikus viselkedés és a

fajfenntartó viselkedés."

Ha modern szakembernek nem hiszel és tudsz németül, akkor Sigmund Freud: "Drei Abhandlungen zur Sexualtheorie" c. műve a pszichoszexuális fejlődésről kifejezetten javasolt olvasásra.

A mantra pedig mágikus, sokszor ismételt mondat.

A vallás fogalma kicsit már elgondolkodtatóbb.

A magyar nyelv értelmező szótára szerint az egyik értelmezésben: "(filozófia) A társadalmi tudat egyik formája: csodatevő, természetfölötti és tiszteletben részesített erők és lények (istenek, szellemek stb.) létezésébe vetett hiten alapuló mitikus képzeteknek az összessége."

Mi volt még? Ja, horoszkóp.

A horoszkóp-hit az abba vetett hit, hogy valamely égitest egy másik égitesthez/égitestekhez viszonyított állása a születés/fogantatás/valamely fontos életesemény pillanatában befolyásolja az egyén sorsát.

Ahhoz valóban jogod van, hogy egy tudományt áltudománynak bélyegezz meg.

Csak ez a te kezed alól két okból is teljesen hiteltelen.

1. Egy komoly, empirikus valami valóban lehet áltudományos, ha téves következtetéseket vonnak le. De ahhoz észérvek kellenek, hogy ezt bebizonyítsuk és elfogadjuk, nem pedig "ez egy humbug" és ennyi. :)

2. Ha még alapvető szavakat is teljesen téves jelentésben, szövegkörnyezetben használsz, illetve ezeket a témát illető teljes fogalomzavarod miatt olyan jelentéstartalommal ruházod fel, amely az esetleges ezzel foglalkozó embereket, vallásos embereket sért, szintén súlyos dialektikai és retorikai hibát vétesz.

Tehát ha bebizonyítod, hogy a lélektan áltudomány, én leszek az első ember, aki kezet csókol neked, úgy foglak tisztelni. Addig viszont ésszel kell bánni a pejoratív és megalapozatlan jelzőkkel.

2017. júl. 10. 16:15
 17/19 anonim ***** válasza:
33%
lélektan lol már maga a lélek is egy spirituális fogalom te nobi.Zavaros vagy de ez engem nem érdekel:)A lényeg aki hetero férfi az nem lesz se szerelmes se szexuálisan izgatott egy férfitol.Még ha belebolundulsz is ezek tények.
2017. júl. 12. 12:07
 18/19 anonim ***** válasza:
94%

-.-"

Nem zavar, ha valaki műveletlen, nincs jogom efelől ítélkezni. Viszont mikor ezt más pofájába tolja, na az már fájdalmas.

A pszichológia nem tudja pontosan, mi az a lélek, nem is feladata tudni. A feladata az egészséges lélek működésének megismerése. Mielőtt beszólnál, pontosan meg vagyon határozva, mi tekintendő egészségesnek és mi nem.

De pl. azt a neurológiát, amit ismerni kell ahhoz, hogy értsd a pszichológiát, szívesen elmondom neked néhány hónap alatt napi jó sok órában.

Adok majd akkor bevezetést a neurokémiába is, hiszen a tudományos lélektan figyelembe veszi, azzal összeegyeztetve vonja le a következtetéseit.

De akkor leírom neked a neurológiában tökéletesen igazolt részét annak, hogy mi is a szorongás.

A lélektani fogalma a szorongásnak a következő:

Tulajdonképpen a félelem, a szorongás érzése egy teljesen normális érzelmi reakció a valós vagy vélt veszélyre, evolúciós segédeszköz arra, hogy ne pusztuljon ki a faj. Jól is néznénk ki, ha a vakarcs kiskutyát nem érdekelné, ha az elefánt mindjárt rálép, gyorsan kipusztulnának.

No... A szorongás érzését erélyes szimpatikus idegrendszeri túlsúly jellemzi.

Három fő neurotranszmitterrendszer felel a szorongásért, ezek közül az utóbbi pontos szerepe nem teljesen ismert. Ez a három rendszer a GABA, a szerotonin és a kicsit érdekesebb CCK4.

Nézzük sorjában. A GABA rövidítés az angol névből származik: gamma-aminobutyric acid, a magyar nómenklatúra gamma-amino-vajsavként ismeri.

Maga a GABA általában gátló hatású neurotranszmitter, gátló neurotranszmitter lévén az inhibitor szinapszisokban hat az agyban.

A pre- és a posztszinaptikus idegsejtekben is specifikus receptorokhoz kötődik. Három fő receptrocsoportja ismert, a GABA_A, a GABA_B és a GABA_C.

Az első és a harmadik receprtort ionotróp receptoroknak is nevezik, lévén maguk is ioncsatornák.

A második, vagyis a GABA_B kicsit másképp működik, a G-proteinek segítségével nyitnak meg más ioncsatornákat.

A működése abban rejlik, hogy ioncsatornák nyílnak meg így vagy úgy, és a sejtbe vagy kloridionok áramlanak be, vagy káliumionok ki, ezáltal a membránpotenciál lefelé tolódik el, hiperpolarizáció alakul ki.

Szerotonin:

Keletkezését tekintve szerotonin a fantáziadús módon elnevezett szerotonerg neuronokban keletkezik (az agyban legalábbis, 90%-os többségben másutt keletkezik), ezek a szerotonerg idegsejtek pedig a középagyi raphe magvakban vannak.

A hatását tekintve meglehetősen diffúzan, sok magasabb kérgi struktúrákba is vetítenek, így most a szorongásra levetítve:

- hippokampusz

- amigdala

- a cinguláris és frontális kéreg.

Röviden azt mondhatjuk, hogy a szerotonin túlsúlya a szorongásos/félelmi reakciókat fokozza, ha kevesebb van belőle, akkor a reakció ezzel arányosan kisebb.

(Nem egyenes arányt mondtam.)

A receptorairól most nem beszélek, mert még aludni is szeretnék.

Beszélhetünk noradrenalinról, de jelen esetben felesleges, akkora szerepet nem kap.

A CCK-nak két fontos receptora van, a CCK_A és a CCK_B, ezekről most nem beszélek.

A hatása tulajdonképpen az, hogy pánikreakciót vált ki, a pánikbetegeken végzett kísérlet esetében kivétel nélkül mindenkin, egészséges egyéneknél olyan 70% körül váltott ki pánikrohamot.

No... Nagy vonalakban és nagyon felületesen ezek vesznek részt a szorongásban és a félelemben, de ha akarod, írok még. A kémia is mese? A biológia is?

Tudok keményen kérdezni. Az egész természettudomány, amire a modern lélektan épül, mese? 1+1 csak a mesében 2?

Senkit nem ítélek el a véleményem miatt, de azt senkinek nem vagyok hajlandó eltűrni soha, hogy az álláspontomat becsmérelje. Pontosítok. Ha észérvek mentén teszi, nem zavar, sőt, örülök, hogy van véleménye az egyénnek. De ilyen "lol"-dolgokkal. Mi a rosseb az a lol? :D Életemben nem használtam szlengkifejezéseket, szóval lefordítaná valaki? :D

2017. júl. 12. 22:39
 19/19 anonim ***** válasza:
94%

Senkit nem ítélek el a véleménye miatt*

Elnézést kérek.

2017. júl. 12. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!