Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen rossz melegnek lenni?
Szóval. A videót köszönöm. Viszont a Biblia kimondja azt is, hogy "Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog."
Amúgy az iszlámos kommentelőnek üzenem, hogy pont azt mondom, hogy én nem szeretnék polgárpukkasztó lenni, hogy utcán smárolok meg kézenfogva sétálok más pasikkal. Viszont a magadfajta homofób emberek elképzelhetnék, milyen lenne, ha pl. ti nem sétálhatnátok a barátnőtökkel kézenfogva, vagy nem smárolhatnátok az utcán, nem mehetnétek el romantikus vacsorára, nem mutathatnátok be a szülőknék... Ahelyett, hogy nekem mondod, hogy örüljek, hogy nem gyilkolnak le érte, inkább te örülj, hogy heteronak születtél, mert ez nem döntés kérdése. Sajnos.
"bár nem azok a b**izó, tojásdobáló homofóbok"
De ugyan olyanok - nem számít. Ha egy dologhoz negatív érzelmeket társítanak és ennek megfelelően cselekszenek az ugyanúgy diszkrimináció - tulajdonképpen másképpen kezelnek téged. Érzelmek alapján hoznak döntést, a saját hitvilágukhoz való érzelmi viszony jelenik meg az elítélésben, ez nem objektív.
Ajánlom nézd meg az Imák Bobbyért című filmet (Prayers for Bobby). Tanulságos történet. A pap elmondja a filmben, hogy a Biblia több részét nem szó szerint értelmezzük.
Egyébként pedig, gondolj bele, olyanok prédikálnak arról hogy bűn a melegség, akik saját maguk is melegek. Jó pár botrány volt, amiben kiderült, hogy papok fiatal fiúkat erőszakoltak meg, apácák meg fiatal lányokat, bántalmazták, éheztették is őket. Isten nevében.
Szerintem, ha a családod szeret, akkor melegként is szeret, és támogat.
Ez az anya-lánya módon megbeszélni melyik fiú tetszik, ez nekem furcsa. Én képtelen lennék rá.
24 meleg F
"Viszont a Biblia kimondja azt is, hogy "Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog."
Ezt azért ne szívd annyira mélyre, fontosabb a lelkiismereted, és az, hogy pozitív, építő hatással legyél a világra. Ugyanez a passzus a hajvágást, a kevert szálú textíliákat és a tenger gyümölcseit is tiltólistára teszi.
Én speciel Sulu apánk értelmezést preferálom:
A Biblia egy ezerszer lefordított, cenzúrázott és átírt könyv, amivel sokan nagyon tudatosan manipulálnak-igazából bárkit, akinek nem tetszik a szeme színe. Isten nem egy könyven lakik, hanem az emberekben.
Vannak vallásos meleg közösségek, pl.
A családodnak meg idő kell, hogy megismerjenek és elfogadjanak. Sajnos még a legjobb családoknál se úgy van, hogy coming out és utánna no problem.
Igen, melegnek lenni szívás, és nem a jobb értelemben. De nem vagy vele egyedül, elég sokan átmennek ugyanezen, és ha kérsz, kapsz tanácsot, segítséget másoktól. Ha gondolod, írj, megpróbálok segíteni.
24/ LL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!