Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A homoszexualitás egyértelműen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A homoszexualitás egyértelműen genetikai jelenség vagy vannak külső előidéző tényezői is?

Figyelt kérdés

Én meleg vagyok és egész eddig abban a tudatban voltam, hogy így születtem. Olvasgattam azonban a neten, és van egy olyan nézet, hogy kisgyermekkorban az apával való rossz kapcsolat, ellenszenv is kiválthatja később a melegséget. Nos, visszagondolva ez nálam is igaz: apámmal soha nem volt jó kapcsolatom, undorotok tőle a mai napig (alkohol, igénytelenség, nagyképűség stb. miatt), és ezt az ellenszenvet már kiskoromban is éreztem vele kapcsolatban, vagyis soha nem tudtam azonosulni úgymond az előttem lévő apaképpel.

Természetesen a lényegen már az okok nem nagyon változtatnak, mivel mindenképpen meleg vagyok és el is fogadtam így magam. Csak érdekelne mások véleménye, illetve hogy van-e, aki hasonlóan érez?

Előre is köszönöm a válaszokat!

25/F (meleg)

2012. szept. 18. 21:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
9%

azt hallottam,hogy ha nem kerül egy meleg meleghelyzetbe akkor nem lesz meleg.Illetve ha egy életkorig nem kerül meleghelyzetbe akkor,utána már nem számít,hetero lesz.

szóval ha ez igaz akkor a külső előidéző tényező is van.

de az apa kép nem számít,mert akkor azok is melegek lennének akik:utálják,nem ismerik,meg halt az apjuk,mert az apakép ott se ideális.

2012. szept. 20. 20:32
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

De ha a homoszexualitás agyban dől el akkor én miért nemtudok szerelmes lenni nőbe? És miértnem áll fel rájuk?

Pedig én aztán hetero akarok lenni. Már megpróbáltam mindent. De nem ment. :(

2012. szept. 23. 08:06
 13/13 Ipso ***** válasza:
89%

A homoszexualitás nem egyértelműen genetikai. Konkrétan az apa-kép szerepe nem ismert, de az biztos, hogy a gyermekkori tapasztalatoknak óriási szerepe van a kialakulásában. Egy elmélet szerint azon múlik minden, hogy a gyerekek 5-10 éves koruk között fiúsnak vagy lányosnak látják-e magukat.

Bandinak: számos törzsi kultúra is ismeri a homoszexualitást, és nem csak a törzsfőnökök vagy a helyi elit között. Ez egyszerűen csak létezik.

2012. okt. 14. 03:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!