Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudom elfelejteni legjobban az exemet?
Egy évig voltunk együtt és tegnap szakított velem
22/A
Elfoglalod magad: hobbi, tanulás, munka, barátok.
Új barátok szerzése. Ismerkedni kapcsolat céljából most egy darabig nem ismerkednék.
Elfelejteni nem fogod egyelőre, de idővel halványulni fog az élmény és az emléke.
Nálam általában ez addig tartott,mint maga a kapcsolat idejének a fele. Legutóbb, a három éves kapcsolatom után bő másfél évig. De még mindig eszembe jut néha,talán azért is,mert nincs senkim .
Ilyenkor nehéz "élni", mert minden fáj, minden céltalan a szakítás után, még a reggeli felkelés is.
Könnyű, rövid út: gyorsan keresel mást akivel vagy összejöttök, vagy csak dugtok (rebound relationship/situationship). Így könnyebben elfelejted, illetve pótolod az emlékét, de hosszútávon egyáltalán nem tanulsz a kapcsolatból, ugyanazokba a hibákba eshetsz bele, és az új sráccal is kicseszel.
Nehéz, hosszú út: nem az exed helyettesítésével, hanem magaddal foglalkozol, fejleszted magad új hobbikat, elfoglaltságokat találva, eljársz rendszeresen sportolni (kondi, futás vagy bármi, amit szeretsz), régi barátokkal találkozol, új barátokat szerzel. Emellett néha próbálsz reflektálni a kapcsolatra, hogy mi volt jó vagy éppen rossz benne, mi az a viselkedés, amit te nem szeretnél újra tanúsítani a következő kapcsolatodban, és mi az amit a másik fél felől nem fogsz már tolerálni.
Én ezt az utóbbit választottam. Nem mondom, hogy sikerült pár hónap elteltével elfelejtenem az exem, hiszen nagyon szerettem őt, de időről időre egyre racionálisabban látom a kapcsolatot, jobban érzem magam, és pozitívabb a jövőképem. Neked is ezt tudom tanácsolni!
#4-es válaszolóval teljesen egyet értek.
Az exem a “konnyebb utat választotta, és 2 het utan mar ossze vissza dugott, utána pedig párkapcsolata is lett, ami nekem rosszul esett, hogy ennyire konnyen pótolható vagyok.
Én a nehezebbik utat választottam, már 1 éve szakítottunk, de néha még mindig sírok miatta.
Számomra az nehezítette meg a felejtést, hogy én még tartottam vele a kapcsolatot a szakításunk után… ezt soha nem tenném meg újra.. ha szakítunk akkor vége.
Pár hónapja már nem beszéltunk, aztán 2 hete “véletlenül” nekem küldtott egy storyt amit a párjának akart.. (nem követjük egymást, nem beszélünk, és nekem privát a profilom, szóval szerintem nem véletlen küldte azt.)
Fontos, hogy szakítás után gondold át, és gyere rá arra, hogy a következő párkapcsolatban mit kellene csinálnod, hogy ez a kapcsolat már jobb legyen.
Sok szerencsét hozza! 27/P
1 ev az nem kapcsolat, kiprobaltatok egymast, dugtaok parszor aztan ennyi
Megunt, radunt, talalt maganak valaki mast
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!