Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A felnőtt (főleg 25 feletti) melegek többségére mi jellemző az alábbiak közül? Válaszd ki az ellentétpárok közül a rád jellemzőt!
Általánosítás helyett ("férfias", "nőies") szeretnék konkrétabb, egyértelműbb képet kapni, ehhez a FELSOROLÁSOM A SZAGGATOTT vonal ALATT található (itt-ott külső-, de főként belső jegyek).
Nyilván néhány ember válasza nem reprezentatív, ezért:
- kérlek, egyfelől a saját magad jellemzése mellett:
- azt is írd meg kommentedben, szerinted a melegek többségére mi jellemző!
Előre is köszönöm.
Valahogy így gondolnám:
ÉN ilyen és olyan vagyok.
SZERINTEM A LEGTÖBB MELEG amolyan és emilyen.
NEM SZÓL KÉRDÉSEM AZ ALÁBBIAKRÓL:
- biszexek;
- leszbikusok;
- vonzódások.
(Azaz NE arról írjatok, milyen férfiideáitok vannak,
sem pedig biszexekről,
sem leszbikusokról.)
-----------------------------------
irányító / semleges / elfogadó vagy kiszolgáló.
domináns / seml / elnyomott(szubmisszív).
arcszőrzete van / nincs arcszőrzete.
aktív / uni / passzív.
szókimondó / diplomatikus
ügyel a divatra / nem érdekli a divat különösebben.
kifinomult gesztikuláció (finom alkarmozgás) / vagy ennek hiánya.
affektáló (hisztis, gyerekesen érzelemkifejező, rájátszik az érzelemkimutatásra, "szerepel") / vagy ennek hiánya.
agresszió / szelíd attitűd, békeszerető.
hiszékeny / éleslátó.
hajlamos önellentmondásba torkollani / avagy racionális.
önkritikus / nincs önkritikája.
tudatos / ösztönös.
önmarcangoló / belső békével megáldott.
segítőkész / önző.
transzgender is egyúttal / nem transzgender.
stresszes / nyugodt.
anyagias / spirituálisabb.
elhamarkodott, impulzív / megfontolt.
túlérzékeny, sértődékeny / könnyen lepereg róla a kritika.
ápolt / ápolatlan.
ambíciózus / sztoikus és kiváró.
tervező / spontán.
Nem tudom, van-e helyes válasz, ezért kérdezem, ki milyennek gondolja önmagát, illetve a többségét a melegeknek.
A kérdésemet az ihlette, hogy egyes melegek kardoskodnak bizonyos sajátságok mellett a melegek kapcsán általánosságban, és érdekelne, vajon ha mind több meleg válaszol a kérdésemre érdemben, milyen meglátások és sajátosságok a jellemzőek.
Két dolgot nem látok itt kiírva,ami viszont napjaink meleg világának sajnos az egyik " alapja" :
hűtlenség és megbízhatatlanság.
semleges
seml
arcszőrzete van
uni
diplomatikus
ügyel a divatra
kifinomult gesztikuláció hiánya.
affektálás hiánya.
szelíd attitűd
éleslátó.
racionális.
önkritikus
tudatos
belső békével megáldott.
segítőkész
nem transzgender.
nyugodt.
Materialista
megfontolt.
könnyen lepereg róla a kritika.
ápolt
sztoikus és kiváró.
tervező és spontán. (mindkettő megy)
Elkezdtem gondolkodni ezen a kérdésen és rájöttem, hogy:
-Mivel kevés meleget ismerek (és ők mind különbözőek), nem járok meleg szórakozóhelyekre, így az én válaszom nem lenne reprezentatív.
-Akiket ismerek, azokban szinte semmi közös, semmi hasonlóság nincs, vagy csak egy-két jellemvonás, ők mind másképpen mások. Az egyiküket érdekli a divat, a másikuk lesz...ja. Az egyikük anyagiasabb, a másik spirituálisabb. És így tovább.
-Ha leírnám, hogy SZERINTEM milyenek a melegek, akkor csak általánosítanék, sztereotipizálnék. A heterók is ezerfélék. Épp így a melegek is ezerfélék. Nem mindegy, hogy milyen közegben mozgok, honnan veszem a merítést, milyen meleg közösség vesz engem körül. Ha fiatal Pesti meleg vagyok, aki sokat jár bulizni, akkor azt mondom, hogy ilyenek meg olyanok a melegek, amilyennek én látom őket. És ezek alapján általánosítok, vonok le következtetéseket. Viszont ha vidéki középkorú (esetleg családos) meleg vagyok, akkor tök másmilyen melegeket ismerek, más az általános véleményem a melegekről, másképpen általánosítok. Szóval ha teljes egész nagy meleg képet nézem, akkor azt mondom, hogy a melegek épp annyira különbözőek és ezerfélék, mint a heterók. Pont annyi hisztérikus drámakirálynő van köztünk, mint ahány öntudatos, férfias favágó stílusú meleg vagy szemüveges kocka, nerd típusú meleg vagy teljesen átlagos, hétköznapi fiatal meleg, aki csak annyiban tér el a heteróktól, hogy a srácok jönnek be neki. Nagyon-nagyon vegyes a nagy meleg összkép. Nem lehet azt mondani, hogy ilyenek vagy olyanok a melegek.
#3 Amíg nem vagy képes letenni ezt a szemüveget és csak ezen keresztül látod a világot, amíg csak ezen keresztül látsz MINDENT, addig sohasem lesz párod és addig sohasem leszel boldog. Megértem a téged ért traumákat, de amíg magaddal hordod őket, saját magad sírját ásod. A traumáidat már teljes mértékben beépítetted önmagadba, a személyiséged alapvető részévé váltak. Van igazságalapja annak amit írsz, mert vannak hűtlen emberek is, de amíg csak őket veszed észre és már jó előre mindenkire kivetíted a fájdalmad, addig esélyed sincs az életben a boldogságra.
Ez nem beszólás, még ha esetleg annak is éreznéd. Csak próbálom felhívni a figyelmed, hogy nagyon rossz a megközelítésed és a nézőpontod. Onnan sohasem fogsz mást látni, csak a rosszat. Ezáltal taszítasz mindenkit magad körül. A megbízható, jószándékú, hűséges melegeket is. (Akikben ugyanúgy nem bízol a korábbi tapasztalataid által mélyen benned gyökerező előítéleteid miatt.) Sorry, csak már nehéz olvasni, hogy minden egyes kommentedben ott van a hűtlenség és a bizalmatlanság, bizalomhiány ezzel szemben meg a magány és a szomorúság (tettetett boldogság). Túl kéne lépni a traumákon. Azt mondod minden rendben van, de lehet, hogy pszichológus sokat tudna segíteni neked az elengedésben és a lelki gyógyulásban. Ne csak a rosszat vedd észre magad körül az életben.
Köszi a válaszokat!
#5-höz hasonlóan látom, és én is kevés meleget ismerek személyesen, vloggerek közül is alig.
Nekem fura volt evvel ellentétben, hogy egyes melegek itt köttötték az ebet a karóhoz korábban, hogy bizonyos vonások a legtöbb melegre erőteljesen jellemzőek, és ezt ismétlik egyesek, és nem tudom, ki látja reálisabban a kérdést...
Egyes melegek szerint a legtöbb meleg uni, saját maguk férfiasként definiálják önmagukat és a legtöbb meleget, előnyben réászesítik az arcszőrzetet, esetleg a fanszőrzetet is, nem transzgender a legtöbbje, valamint a transzik és a travik furák és nem vonzóak a többségük számára - idézve egyes melegek szavait.
Nos, ezért írtam ki a kérdést, pláne tekintettel arra, hogy ugye kinek mit jelent a "férfias". Mert télyeg nem tiszta a kép a számomra: a melegek is sokfélék-e, ahogy eddig sejtettem, vagy pedig mégse annyira vajon, mint egyes melegek itt határozottan kifejtették korábban (szept-okt folyamán).
#4 Kedves Belucci, válaszaid magadra, vagy pedig szerinted a melegek többségére vonatkoznak?
Köszi neked is, 09:33. :-)
Írhattok még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!