Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már, hogy egy fullos srácot elutasítottál, mert cigis?
Engem utasítottak el, mert dohányzom. Nem érdekel különösebben. Akit ez jobban érdekel, mint az, hogy őszinte, empatikus, megbízható, tisztességes, felelősség-és kötelességtudó ember vagyok, azt érdekelje jobban. Én meg a felszínes embereket szoktam elutasítani. :)
Hozzátenném: etikus dohányos vagyok, ha nemdohányzó is a társaságomban van, mindig megkérdezem, zavarja-e a dohányfüst, és ha igent mond, akkor helyzettől függően vagy nem gyújtok rá, vagy odébb megyek. A csikket nem dobom el, hanem külön tárolóban gyűjtöm a legközelebbi kukáig. Bagószagú vagyok? Igen. Köhögök? Mint a kehes ló, napi 2 doboz cigi után az lenne fura, ha nem köhögnék. Ezek kétségkívül negatív, de felületes dolgok. Ha ez többet ér valakinek, mint az, hogy ha én teszem azt mondom, hogy én reggel pontban 8-ra ott leszek a festésnél, és segítek kifesteni a házat, és ezt be is tartom minden egyes alkalommal, akkor azt gondolom, baromi felületesen ítélnek meg. Ítéljenek meg felületesen, nem zavar. De aki felületes, az nem az én emberem.
23/p
Baromira felületes vagyok, mert hányingerem lesz az állott dohányszagú ruhától.
Baromira felületes vagyok, mert a csók számomra nem egy koromízű kémény nyalogatását jelenti.
Baromira felületes vagyok, mert nem szeretnék reggelente a párom hörgő, köhécselő fuldoklására ébredni.
Baromira felületes vagyok, mert közös öregkort képzelek el a leendő párommal, nem pedig a temetőbe virágot vinni, ahova a tüdőrák juttatta.
Lehetsz őszinte, empatikus, megbízható, tisztességes, felelősség- és kötelességtudó ember cigi nélkül is.
#9 Nem kell velem egyetérteni. Nem kértem. :)
1) Ha nagyon akarom, a dohányszag a ruháról eltűntethető. Olyan általános iskolai szintű kémia kell hozzá...
2) A dohányos lehelet megfelelő szájhigiéné és (megfelelő) rágógumi használatával teljesen eliminálható.
3) A fuldoklás nem itt kezdődik. Menj be egy pulmonológiai osztályra. Na ott kezdődik a fuldoklás.
4) Eszel ultrafeldolgozott élelmiszert? Eszel gyorskaját?
Hmmm... A gasztrointesztinális neopláziák zöméért ezek felelősek. :)
Figyelsz arra, hogy a bevitt élelmiszernek ne csak a glikémiás indexe, hanem a glikémiás terhelése is alacsony legyen? Ugye a cukorbetegség és szövődményei is vezető haláloknak számítanak. :)
Monitorozod a sóbeviteledet, és figyelsz az elektrolitháztartásodra? Szénhidrátbeviteledet kizárólag nehezen emészthető összetett cukrokból fedezed? Mekkora a triglicerided?
Tudod, az endothel sérülésével megindul a plakképződés, és onnan meg jön a trombózisveszély, ha a vérrög épp egy koszorúérben vagy az agyban akad meg, kész a baj, a kardiovaszkuláris betegségek zöme is ide köthető. :)
Figyelsz az alvásodra? A rendezetlen cirkadián ritmus mindennel is összefüggésbe hozható, kezdve az inzulinfüggő cukorbetegségtől a kardiovaszkuláris rendellenességeken át a neopláziákig. :)
És ha csak egy kicsit lennél tájékozott, pontosan tudnád, hogy amiket itt felsoroltam, legalább akkora mértékben okoznak idő előtti halálozást, mint a dohányzás.
Megjegyzés: a legtöbb dohányos nem tüdőrákban hal meg, hanem kardiovaszkuláris esemény következtében, ahogy az átlagnépesség. A fordított dolog igaz: a tüdőrákos betegek zöme érintett dohányzásban.
Ennyit erről... #8 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!