Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire gyakori Magyarországon a melegek megkülönböztetése, bántalmazása? Beszólogatnak nekik?
Engem a külsőm miatt sokszor ért beszolás, fanyalgó tekintet.
Érdekes amikor fiúval kézenfogva sétáltam akkor meg semmi
Nem hinném, hogy gyakori lenne, mert a legtöbb meleg nem meri felvállalni, hogy ő meleg.
A Nyugati országokban, ahol állítólag megértőbbek az emberek a melegek iránt, még ott is vannak ebből problémák.
Évekkel ezelőtt kint voltam Londonban nyaralni, és láttam kettő férfit kéz a kézben sétálni és csokolozni, és megdobálták őket tojásokkal.
Ha ugyan ezt látná valaki Magyarországon, nem tudom hogy mi lenne belőle.
Barátomnak a hangján hallani
Kézenfogva nem járunk.
Néznek mit a véresrongyra
Minden féle volt, hátunk mögött beszolnak, sokat romlott a helyzet Fidesz gyülölet kampánya óta.
Sokat utazunk főleg Szlovákia, Lengyelország már ott is elfogadobbak mint nálunk pedig ők tényleg keresztények templomok mind zsúfolásig vannak.
Csehek az meg már totál nyugt ott már nagyvárosban kézenfogva sétálnak a meleg párok.
Szo:Ithon nem merem megfogni a párom kezét, se csókot adni neki az utcán.
Nehéz kérdés. Kétségkívül gyakoribb, mint tőlünk nyugatabbra. Ugyanakkor azért nem is tragikus a helyzet, ennél milliószor rosszabb is van (lásd pl.: olyan országok, ahol halálbüntetés jár érte). A központi kormányzat gyűlöletkampánya sem tesz jót, ugyanakkor ne legyünk *elvakultan* ellenzékiek sem, a belügy alá tartozó rendőrség a Mi Hazánk tüntetését tiltotta be a Pride idejére, teljesen jogosan jogellenességre hivatkozva, nem pedig a Pride-ot. A jogszabályi előírásokat a kormányzat még most is betartatja, aki ezt vitatja, azt gondolom, nem gondolkodik tisztán ebben a kérdésben. A gyűlöletpropaganda viszont borzasztóan káros, ezt aláírom, és félreértés ne essék, még véletlenül sem vagyok kormánypárti, csak a világ nem fekete-fehér, a valóságot sokszínű fonálból szövik.
Ami a személyes tapasztalataimat illeti: nagyobb városban nem nagy gond, kisebb városban, faluban annál inkább. Én nem vagyok hajlandó titkolni, nyíltan meleg ember vagyok. Megvernek? Ám legyen, a gerincem akkor is egyenes marad. Megkéselnek? Ám legyen, a gerincem akkor is egyenes marad.
22/p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!