Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mi a véleményetek erről a képről?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről a képről?

Figyelt kérdés

[link]

szerintem szándékos provokáció a vallásos emberek ellen, aminek mi normál melegek isszuk meg a levét

2023. jan. 7. 19:44
1 2 3 4 5 6
 21/56 steven95 ***** válasza:
88%

:) Általánosítást úgy kéred rajtam számon, hogy nem általánosítottam, viszont Te folyton olyan állításokat teszel, amit nálam általánosításnak ítélsz meg:

"csak éppen nincs szivárványos profilképem és egyéb finomságok"

"vallásos ember nem feltétlenül homofób, ez nem általánosítás?" - ki mondta?

"hogy várod el hogy valaki fogadja el a te nézeteidet mikor te gúnyolódsz más meggyőződésén?" meggyőződés?, nézet?

"Aki szerint nem provokáció egy transzvesztita Szűz Mária egy meleg bárban" hol mondtam ilyet?, beleerőlteted annak a látszatát hogy valaminek a megválaszolását kerülgetem, miközben Te vagy az aki a helyzetet teremti, most nekem is le kéne írnom, hogy még nem voltam éjszakai klubban és csápoltam dragqeeneknek?? és megsimogatod érte a buksim... Nem veszed észre hogy nevetségesen sorolod miben különbözöl más b.ziktól miközben a lényegi részben AMITŐL b.zi vagy az ugyanaz?...

" ezek a barmok direkt ezért gyalázzák" barmok = b.zik? vagy most tényleg sikerült más tulajdonság alapján az életben egyszer azonosítani őket? Gratulálok hozzá. :)

2023. jan. 8. 09:30
 22/56 anonim ***** válasza:
70%
Azt lehet provokálni, aki bizonytalan a maga igazságát illetően. Ha valakit ez provokál, az eléggé gyenge mentálisan-szellemileg (így nem fontos foglalkozni vele). Aki magabiztos és szilárd, arról leperegnek a hülyeségek. Ennyit erről.
2023. jan. 8. 10:15
 23/56 A kérdező kommentje:

Áruld el nekem az általad idézett sorokban mi volt az általánosítás? A szivárványos profilképpel arra utaltam, hogy nem a hangos kisebbséghez tartozom. Ebben mi az általánosítás?

Vallásos embereket te áltanosítottad korábban és arra reagáltam hogy nem minden hívő homofób.

"A vallásos emberek szándékos provokációja a homofóbiájuk felhatalmazása és alátámasztása egy mesekönyvvel." Rémlik? Ezt te írtad, erre írtam hogy ez általánosítás.

És igen a vallás egy meggyőződés ha ezt nem érted nem az én gondom.

Sehol nem általánosítottam.

"Aki szerint nem provokáció egy transzvesztita Szűz Mária egy meleg bárban" ez a megjegyzés nem feltétlenül rád vonatkozott. Ha megnézed az egy külön bejezdésben van. És voltak olyan kommentek akik nem találtak ebben semmi rosszat.

Az hogy én teremtettem a helyzet nettó f@szság már elnézést a kifejezésért. A helyzet akkor teremtődött amikor beöltöztek ennek a förmedvénynek erre reagáltam én. De a helyzetet nem én teremtettem.

B.zi az aki férfiként a f@szt szereti. Nem mondtam hogy bármiben különbözöm. Azoktól viszont különbözöm aki nem tudják a helyén kezelni a dolgot és másokat botránkoztatnak meg. Nem, ez nem általánosítás mielőtt megint ezzel jönnél. Az lenne az ha azt mondanám minden meleg ilyen. Én azokat emeltem ki akik provokálnak. Ellentétben azzal, hogy "A vallásos emberek szándékos provokációja a homofóbiájuk felhatalmazása és alátámasztása egy mesekönyvvel."

Barmok alatt még a provokátorokat értettem nem pedig a melegeket mint saját magam, de szerintem ezt te is jól tudod. Egyszerűen így hogy direkt félre érted könnyebb belém kötni. Könnyebb felhasználni ellenem a saját szavaimat. Szánalmasan próbálsz belekötni a szavaimba, ellentmondásokat próbálsz keresni. Csak éppen nem sikerül. Ha nem erről van szó akkor komoly szövegértési problémáid vannak.

Végül: tudod tényleg jó érvelési taktika mások szavaiban keresni az ellentmondást csak legyen benne logika és ne olyan dolgot adjunk mások szájába amit nem is mondott soha. Ellenkező esetben szánalmat keltünk másokban.

2023. jan. 8. 10:21
 24/56 steven95 ***** válasza:
57%

Jólvan :) Magyarázni az állításaid magadnak megengeded csak mástól vitatod el. NEM ÁLLOK BE MÖGÉD akinek az a kényszeres kompenzációja, hogy jó b.zira és rossz b.zira osztja a dolgokat., fogadd el. BUÉK.

"elfogytak az érveim"...

2023. jan. 8. 10:48
 25/56 anonim ***** válasza:
23%

Aki melegként több évszázadnyi homofób gyakorlat után még mindig a jó b.zi - rossz b.zi dichotómiában gondolkodik és azt gondolja, hogy a jó b.zik minden problémája a rossz b.zik miatt van, ámde ha a rossz b.zik viselkedése megszűnne, akkor teljes lenne az elfogadás, annak:

1.) halvány lila fogalma sincs az élet működéséről és homofóbia több évszázados/évezredes természetéről,

2.) extrém súlyos megfelelési kényszere van és a heterokonformista (megalkuvó) élettől várja a megváltást, a saját negatív lelkiállapotának a jobbra fordulását,

3.) súlyos önértékelési zavarai vannak, mert az önazonosságát a külső visszajelzésektől teszi függővé,

4.) teljes mértékben el kéne fogadnia önmagát, nem csak úgy félig-meddig (és a többi lmbtq+ embert is),

5.) fel kéne ismernie önmagában a kettős mércét, hogy olyasmit vár el a meleg emberektől, amit a heteróktól nem. (Jó hetero - rossz hetero.)

Végtelenül lesújtó a jó b.zi - rossz b.zi dichotóm kettős gondolkodás és felosztás (pláne egy melegtől!). A világ legnagyobb naivitása azt gondolni, hogy megszűnne a homofóbia, ha eltűnnének a Föld színéről a rossz b.zik. Mindig lesznek olyan emberek, akiknek a "csinálják a 4 fal között" sem lesz majd elég. Mert egyszerűen sok embernek annyira beszűkült a gondolkodása, hogy a meleg emberek puszta létezése, jelenléte is "provokáció".

Nem kell transzvesztita Szűz Máriának öltözni ahhoz, hogy valaki provokációnak érezze a viselkedésed. Ha csak "úgy" nézel egy srácra, ahogy más kívülálló szerint az gusztustalan vagy undorító, már akkor is provokátor leszel homofób emberek százainak-ezreinek a szemében. (Lásd pl. a "szüljél te is még egy magyart - B. Edda vitáját az Osváth Zsolttal, ahol azt mondta a csaj, hogy "ha rátok nézek melegekre, már attól elfog a természetes ösztönből fakadó zsigeri undor és rám jön a hányinger, mint amikor kutyasz.rba lép az ember".)

Az ilyenekkel nem tudsz mit kezdeni. Két opció van: vagy megpróbálod edukálni, nevelni, oktatni őket, ismereteket és tudást nyújtani nekik (amire jó esetben fogékonyak, vevők, megértőek, befogadóak, empatikusak lesznek), vagy átlépsz rajtuk/felettük, ha nem vevők a tudásra és elfogadod a helyzetet, hogy oké, ilyen emberek is vannak, mert nem mindenki alkalmas és képes a tudás befogadására. De az semmiképpen sem megoldás, hogy kényszeresen meg akarsz felelni nekik, csak hogy elfogadjanak téged. Te ezt a stratégiát választod ezzel a jó b.zi- rossz b.zi felosztással.

A #22-esnek teljes mértékben igaza van. Csak azok érzik provokációnak a dolgot, akik bizonytalanok önmagukban. Akik sziklaszilárdak, azok csak legyintenek ilyesmire. Amíg a "rossz b.zik" viselkedését provokációnak érzed, addig bizony bőven van még tennivaló önmagaddal. És tedd fel magadnak a kérdést: A "rossz heterók" viselkedése is pontosan ugyanezt az erős, mély ellenérzést váltja ki belőled? Nem nekünk kell megválaszolnod, hanem magadnak. (Természetesen ilyenkor automatikusan jön az IGEN válasz, pedig sok esetben ez nem így van, csak önvédelmi reflex.) És ha a válaszod NEM, máris egy lépéssel közelebb kerültél önmagad megismeréséhez.

17, 21, 22: +1

2023. jan. 8. 12:22
 26/56 anonim ***** válasza:
23%

Tévedés, nem jó b.zik és rossz b.zik vannak.

Jó emberek vannak akik az élni és élni hagyni elv mentén gondolkoznak.

És rossz emberek vannak akik szerint csak az a helyes ami szerintük jó, és ezt ráerőltetik az egész világra. Nagy hanggal és mellénnyel, bunkó, agresszív vagy provokatív módon, elnyomva és leszarva mások véleményét. És igen, ha ezt edukációként tálalják akkor is erőltetés.

Mindezt úgy, hogy közben alapvető emberi mivoltukban érzik megsértve magukat, ha valaki ellenkező véleményt fogalmaz meg.

2023. jan. 8. 12:58
 27/56 anonim ***** válasza:
100%

26,

Nekem nem egyértelmű kikre gondolsz, miközben megfogalmazod a gondolataidat. Mindkét oldalon van ilyen.

2023. jan. 8. 13:06
 28/56 A kérdező kommentje:

#27 talán mert ez mindenkire igaz? Függetlenül attól, hogy meleg vagy homofób?

Itt ebben az esetben éppen azokra akik megbotránkoztatni akarnak.

2023. jan. 8. 13:17
 29/56 steven95 ***** válasza:
100%
"élni és élni hagyni elv mentén gondolkoznak." :D ezen jót kacagtam, és mivel "én" mondom eme csodás megállapítást, alap hogy közülök való vagyok és semmilyen áthalássa nics hogy itt a rossz b.zik a hamgos kisebbség ... :"D
2023. jan. 8. 13:20
 30/56 A kérdező kommentje:
Én egyébként nem brszéltem itt jó meg rossz b*zikról.. emberekről beszéltem akik nem tartják tiszteletben mások vallási meggyőződését. Itt éppen azért mert hívők által fontos személyt transzvesztitaként ábrázolnak. Egy ember kezdte el ezt a jó meg rossz b*zi dolgot. Én is b.zi vagyok de nem bántom azt ami másnak fontos. Akkor mi lenne a véleményetek ha mondjuk egy meleg szimbólumot kevernének náci jelvényekkel? Ti lennétek a legjobban felháborodva.
2023. jan. 8. 13:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!