Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Azonos nemű párok akik gyereke...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azonos nemű párok akik gyereket nevelnek Magyarországon, írnátok pár szót a nehézségekről?

Figyelt kérdés

#homoszexualitás #jog #család #azonos nemű szülők #LMBTQ szülők
2022. nov. 7. 14:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Csak Németországban ismerek ilyen családot, két nő két kislánnyal. Nincs semmilyen nehézségük abból fakadóan, hogy két mami van otthon, teljesen normális, átlagos család.
2022. nov. 7. 14:55
 2/11 anonim ***** válasza:
30%
Első nehézség: hogy gyereked legyen, és ne baszogassanak mindeféle ürüggyel hogy elvegyék.
2022. nov. 7. 14:59
 3/11 A kérdező kommentje:

#2-es:

Aktívan és bizonyíthatóan elpróbálja venni az állam a gyerekeket az LMBTQ szülőktől? Hallottál hasonlókat, vagy esetleg saját tapasztalat?

Mesélnél erről pár mondatban?

2022. nov. 7. 15:04
 4/11 anonim ***** válasza:
93%

Csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ha ilyen terveid/terveitek vannak, sok sikert kívánok!

(am. instán van egy magyar meleg pár, akik nevelnek közösen gyereket.)

2022. nov. 7. 15:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Na erre kíváncsi vagyok amit 2-es írt, mert csak ezért nem veszik el gyereket, nekem van jó pár lány pár ismerősöm akiknél van baba, de ilyet velük sem tettek, az hogy mint egyedül álló nőként kezelik őket, és ha nem lombik, vagy inszemmel fogant a baba, akkor ezért gyámhivatal jó párszor rákérdez az apa kilétére azt ne keverd össze, ezt ugyan úgy megteszik hetero egyedül álló nőkkel is, ha úgy mond házi donorság amivel fogant baba.
2022. nov. 7. 15:11
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Jó pár?? Az igen!
2022. nov. 7. 15:14
 7/11 A kérdező kommentje:

5-ös:

Nem akarom, hogy ez bármiféle módon is szexista kijelentésnek hangozzon, de szerintem van rá esély, hogy ha ez így van ahogy 2-es írja, a férfi-férfi párokat kevésbé hagyják békén. A társadalomban (valami elbaszitt módon) elfogadottabb például az is, hogy a heteró családokban az apa lelép. Talán ezért és más okokból is ki vannak élezve az emberek a homoszexuális szülőkre. Mert a gyerekek (legtöbbször) egy anyától jönnek és valamiért úgy érzik, hogy ez miatt egy anya és gyermeke sokkal inkább elszakíthatatlan, mint egy apa és gyermeke.

Például a történelemben volt olyan, hogy a leszbikus kapcsolatokat nem tiltották törvények, míg a homoszexuálisokat igen. Ezt azzal indokolták, hogy szerintük a nők olyan kezdetleges lények, hogy erről beszélni sem lehet előttük, mert ha megtudják, hogy egyáltalán létezik ilyen, akkor biztosan kipróbálják. A patriarchátus sajnos még nem halott. Én személy szerint ezt is kinézem a Magyar kormányból.

2022. nov. 7. 15:27
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Nekem 2 leszbikus ismerősöm van (illetve az egyik nő biszex,mivel a házasságából született 2 gyerek) akik gyereket nevelnek. A biszex nő gyerekeit. Ausztriában. A gyerekekre ez olyan hatással van, hogy kívülről tudják az lmbtq minden színét-orientációját. Igazán csak ez a fura bennük, semmi más. El is jegyezték egymást.

Szerintem Mo-n is simán lehetne azonos neműeknek gyereket nevelniük, ha az egyik fél biszex, és emiatt van már gyereke. Max nem legálisan nevelnék, mint ahogy külföldön.

2022. nov. 7. 19:16
 9/11 anonim ***** válasza:
87%
Magyarországon JOGILAG homoszexuális párnak nem lehet gyereke, tehát ilyen nincs, hogy örökbefogadja az egyik a másik gyerekét, ha van, vagy közösen örökbefogadnak egy gyereket, mint Amerika egyes részein. Leszbikus pároknál ugye vannak olyan módszerek, amikkel meg lehet oldani a teherbeesést. Ilyenkor a gyerek-szülőanyja között természetesen létrejön a családjogi kapcsolat, ezt senki nem fogja háborgatni, és a párjának semmi köze nem lesz a gyerekhez papíron. Hogy apának kit ír be, az csak egy kezdeti procedúra. Ha a gyereket örökbefogadta vagy nevelésbe vette az egyik, akkor ott lehet probléma, férfi pároknál meg csak így lehet gyerekük, ha más módon nincs saját gyereke valamely félnek, de akkor is érvényes az, hogy a gyereknek nem lesz szülője a homoszexuális pár másik tagja, mert ahogy írtam korábban, Magyarországon a bejegyzett élettársak (homoszexuálisok házasságának jogi neve) nem kaphatnak közösen szülői státuszt. Viszont egyedülállóknál kb. a lehetetlen kategória az örökbefogadás jelenleg (ez lenne a kiskapu), mert a magyar jog a családot támogatja, DE ez is csak az örökbefogadó szülőre terjedne ki. Még az is terítéken volt, hogy egyedülálló egyáltalán ne fogadhasson örökbe, de a törvényben még benne van, így feltételezem ez egyelőre nem került megszüntetésre. Ebből kifolyólag nem tudom, hogy a kettes mire gondolt, de ez a szabályozás már egy 10 éve biztosan így van, ha nem több éve.
2022. nov. 7. 19:28
 10/11 Béla211 ***** válasza:
100%

Pál Marciék interjúira keres rá. Ők elmondanak minden nehézséget két gyermeket fogadtak már örökbe.

Amúgy már egyedülálló ként sem tudsz melegként örökbe fogadni. Magyarországon a Fidesz törvény módosításaóta. Mivel miniszteri engedély kell hozzá, hogy egyedül állóként örökbe tudj fogadni. [link]

Itt leírják, hogy nekik, hogyan sikerült még is egy kislányt örökbe fogadniuk. De 10 hónapig közdötek érte.

2022. nov. 19. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!