Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azonos nemű párok akik gyereket nevelnek Magyarországon, írnátok pár szót a nehézségekről?
#2-es:
Aktívan és bizonyíthatóan elpróbálja venni az állam a gyerekeket az LMBTQ szülőktől? Hallottál hasonlókat, vagy esetleg saját tapasztalat?
Mesélnél erről pár mondatban?
Csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ha ilyen terveid/terveitek vannak, sok sikert kívánok!
(am. instán van egy magyar meleg pár, akik nevelnek közösen gyereket.)
5-ös:
Nem akarom, hogy ez bármiféle módon is szexista kijelentésnek hangozzon, de szerintem van rá esély, hogy ha ez így van ahogy 2-es írja, a férfi-férfi párokat kevésbé hagyják békén. A társadalomban (valami elbaszitt módon) elfogadottabb például az is, hogy a heteró családokban az apa lelép. Talán ezért és más okokból is ki vannak élezve az emberek a homoszexuális szülőkre. Mert a gyerekek (legtöbbször) egy anyától jönnek és valamiért úgy érzik, hogy ez miatt egy anya és gyermeke sokkal inkább elszakíthatatlan, mint egy apa és gyermeke.
Például a történelemben volt olyan, hogy a leszbikus kapcsolatokat nem tiltották törvények, míg a homoszexuálisokat igen. Ezt azzal indokolták, hogy szerintük a nők olyan kezdetleges lények, hogy erről beszélni sem lehet előttük, mert ha megtudják, hogy egyáltalán létezik ilyen, akkor biztosan kipróbálják. A patriarchátus sajnos még nem halott. Én személy szerint ezt is kinézem a Magyar kormányból.
Nekem 2 leszbikus ismerősöm van (illetve az egyik nő biszex,mivel a házasságából született 2 gyerek) akik gyereket nevelnek. A biszex nő gyerekeit. Ausztriában. A gyerekekre ez olyan hatással van, hogy kívülről tudják az lmbtq minden színét-orientációját. Igazán csak ez a fura bennük, semmi más. El is jegyezték egymást.
Szerintem Mo-n is simán lehetne azonos neműeknek gyereket nevelniük, ha az egyik fél biszex, és emiatt van már gyereke. Max nem legálisan nevelnék, mint ahogy külföldön.
Pál Marciék interjúira keres rá. Ők elmondanak minden nehézséget két gyermeket fogadtak már örökbe.
Amúgy már egyedülálló ként sem tudsz melegként örökbe fogadni. Magyarországon a Fidesz törvény módosításaóta. Mivel miniszteri engedély kell hozzá, hogy egyedül állóként örökbe tudj fogadni. [link]
Itt leírják, hogy nekik, hogyan sikerült még is egy kislányt örökbe fogadniuk. De 10 hónapig közdötek érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!