Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Passzívként előny vagy hárány ha szorulásos vagyok? Akkor is kell beöntés az együttlétek előtt?
Viszont az úgy kevés folyadék. 2 L + annyi amennyi kávét iszol az ideális. Magasabb testsúlynál már több kell. Cukor és sófogyasztást pedig nem árt csökkenteni. Próbáld a rostosabb ételeket előnyben részesíteni. Emellett többször keveset egyél. Így nem lesz gondod. Ha napi 30 perc mozgás nincs meg, akkor az is okozhatja a szorulást emellett. Amúgy ha kis lépésekben kezded az életmódváltást, akkor észre sem veszed. Pl 2-4 hetente legyen új dolog. Ha egy év alatt érsz el a végére sem baj, mert mindig előrébb vagy:
- Elkezded növelni a folyadékbetivelt naponta 0,5 - 1 decivel egy hónapon át
- Egy kávéval kevesebbet iszol naponta
- 0,5 cukorral kevesebbel iszod a kávédat. 2-4 hetente csökkented ezt.
- Sófogyasztásodat is elkezdheted csökkenteni. Napi 1 tk só lenne az ideális. Most nézd meg, hogy mennyit fogasztasz. Hetente ezt 0,5-1 tk-lal csökkentheted.
- Kicsit többet mozogsz. Pl egy megállóval hamarabb szállsz le, biciklizel a munkahelyedre vagy a kisboltba stb.
- Minden héten heti egy étkezést egészségesre váltasz le. 30 hét alatt így napi 4 egészséges, tápláló étkezés meglesz. Egyet nyugodtan hagyhatsz normálisnak naponta, de ne vidd túlzásba az evést
Szóval így nézve nem drasztikus változtatás. Amúgy nekem emellett van egy csodaszerem, amivel a napot indítom. A kávét is el tudtam hagyni: forró zöldtea, majd áztatott aszaltszilva + leve (20 g aszaltszilva 8 órán át áztatva) + forró citromosvíz. Ez nekem helyrerakta az emésztésemet, amikor szorulásom volt. Viszont ez csak úgy működik jól, ha eleget iszol, normálisan eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!