Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért különböznek általában hetero és meleg fiúk? Miért alakult ez így (Tinder tapasztalat a leírásban)?
Kíváncsiságból, hátsó szándék nélkül felregisztráltam a Tinderre lányként egy kamu profillal, vidéken, távol a fővárostól, kép nélkül, hogy megnézzem milyenek a hetero fiúk profilja, hogyan ismerkednek, mik a taktikák.
Amiket leggyakrabban tapasztaltam:
• Szinte majdnem minden fiú kondizik és/vagy sportol, emiatt atletikus alkata van, izmos. Sok volt a kondiban készült fotó. De, aki mondjuk nem rakott ki képet arról, hogy kondizik vagy sportol, azon is látszott, hogy jó alkata van, izmos, sportos, mondjuk egy pólóban akár.
• Az előzőhöz kapcsolódva, az ilyen fiúk jó nagy része meg is mutatta a felsőtestét/izmait.
• Sok volt az autóval (gondolom saját) pózolós kép, vagy autóban ülve készült. De jópár motoros képet is láttam.
• Sok fiúnak volt tetoválása is.
• Pár kivételtől eltekintve, mindenki magabiztosnak tűnt a képeken. Látszott, hogy van önbizalmuk, van kiállásuk.
• Olyan érzésem volt, hogy vonzónak is akarnak tűnni, el akarják csábítani a lányokat, tetszeni akarnak nekik. A legelőnyösebb oldalukat akarják megmutatni.
• Ez előző ponthoz kapcsolódva, a legtöbb profilhoz több képet is csatoltak a fiúk, legalább 3-4 képet is, főleg arcképet és testképet. Ezek a képek igényesnek tűntek.
• Elvétve, egy-két üres profil, kép nélküli/arc nélküli profil volt, vagy kevésbé kifejező (pl. rakott ki magáról képet, de nem látszott jól az arca).
• Bemutatkozás/profil szöveg az kevés volt, inkább a képek domináltak. De ha volt szöveg, akkor abban is az jött le, hogy a lányokat akarják elcsábítani, akár valami vicces/jópofa szöveggel. De persze volt saját maguk, hobbik bemutatása is.
• Több fiúnál láttam, hogy a magasságát is feltüntette (vagy csak azt) a profiljában. Általában ők min. 180 cm-es voltak. De inkább több.
• Ritkán láttam egyedi/"különleges " profilt/képeket. Úgy tűnt, hogy a legtöbb fiú hasonló kaliberű, hasonló profilja van, hasonlóan néz ki. Pl.: az említett tetkók, izmok, rövid haj, magabiztos kiállás, laza/sportos ruhák, de több elegáns darab is volt.
Amiket a meleg fiúk között tapasztaltam, amikor melegként voltam a Tinderen:
• Elvétve láttam sportos, kondis fiúkat, shirtless képeket. Van a Tinderen egy "Legjobb javaslatok" rész, na ott voltak ezek a profilok, nagy része Budapesti volt. De ez sokkal kevesebb volt, és ők kb. az elérhetetlen kategória, mert annyira "jó pasinak" tűntek, legalábbislegalábbis annak mutatták magukat.
• Ritkán tűnt úgy nekem, hogy az a cél, hogy egy meleg elcsábítson valakit, vagy így látatlanban is udvaroljon valakinek akár szöveggel, akár képpel.
• Kevesebb magabiztosság, erőteljes kiállás, kisugárzás.
• Kevesebb képet, kevesebb igényes képet tapasztaltam. De több volt a rejtőzködő, üres profil.
• Autók, motorok, sportolók, tetkós srácok is ritkán voltak.
• A profilszöveg írása nagyjából megegyezett a heterókkal, szóval nem túl gyakori, hogy írunk magunkról bemutatkozást. De ami heteróknál nem volt, és a melegeknél párszor láttam, az a követelőzés, elvárások. A kedvencem, hogy "te írjam rám elsőre, én nem fogok".
• Az hogy ki a kezdeményezőbb, egy meleg vagy egy heteró általánosságban, azt nem tudom biztosra, mert nyilván nem beszéltem a heterókkal a kamu profilommal. De a melegek között nem ritka, hogy ha párba állunk, nem kezdeméyez, csak gyűlnek a profilok, semmi kommunikáció. De érdekes, ha utána írtam valakire, akkor már válaszolt, mert jaj ő nem szokott először írni. És többször olvastam ilyen jellegű panaszkodást a melegek profil leírásban, hogy egyesek nem írnak, és ennek így mi értelme.
• Ami nagyon a melegekre igaz, heteróknál nem láttam ilyet, az alternatív, "művészi", egyedi, "kreatív" képek. Amin sok minden látszik, csak a lényeg, vagyis az illető külseje nem. Inkább kifejezése, hogy az illető milyen egyedi, a belső világa milyen. A heterok ebből a szempontból sokkal egyszerűbbek (és legalábbis szerintem célirányosabbak).
• És persze vannak a feminin, kifestett körmű, lányos kinézetű melegek, pózolással, sminkkel. Na ilyenek sem voltak hereróknál. Nem is feltétlen feminin a külseje, de egy csajos póz, popsi kitolás, mimika.
Tudom ezek nem mindenkire igazak, és igen, biztos vannak olyan melegek, akik semmivel sem különböznek a heteróktól, és egy hetero is lehet "meleges", nem egy macho.
Miért van ez az általános különbség, miért igaz a többségére, miért lesz meleges egy meleg, és heterós egy heteró?
43 évesen nem rég lettem szingli.
Mind kamu akára heterót nézem akár a meleg biszex oldalakat én is huncutkodtam úgy mint te kíváncsi voltam hogy Ismerkednek hogy kezdik felvenni a kapcsolatot.
Tapasztalatok autó haveromé
Nem merek vezetni
Csak a környéken vezetek
Igen most nem vagyok úgy kigyurva... tudod a pandémia
Igazából van barátom
Kicsit megfiltereztem a képet
Kamu kamu és kamu
Minnél szebbek a fotók minnél jobb autóval van, egyenesen arányos lúzer.
Nem látok külömbséget egy aktív meleg srác, és egy heteró képében.
Passzív srácoknál ott azért akad nagy külömbség, de ha ott a lányokhoz hasonlítunk akkor semmi.
1es voltam.
Hát szerintem azért ez nem így van a melegeknél 2#. Aktív srác is lehet kevésbé férfias/heterós, és passzív pedig pont férfias.
És én most a heteró fiúkról beszéltem első körben. Aki ki volt gyúrva, az ki volt, mert látszott 😅 Vagy nem értem, mit akartál mondani az első válaszodban.
Sablonokat nem lehet rá húzni senkire. Jobban néznek ki stb.
Például a korosztályomból a heteró apukák mind elhanyagoltak, a melegek mind 10évvel fiatalabbnak néznek ki.
Ezt is van aki cáfolná, és ellenérveket hozna. 😇🤣😂
Szerintem nagyon beteges, hogy valaki ezen filózik.
Örülök, hogy a kérdezőnek komolyabb problémája nem akad.
Mivel a melegség tabu ezért persze hogy a legtöbb ember nem lesz magában annyira biztos, mert 2x is meggondolod hogy feltegyél magadról képet vagy sem.
Ezt a sportos, tetovált dolgot nem értem lehet én vagyok egy más dimenzióban de ugyan úgy gyakori dolog.
A matchek gyűjtésének meg egyszerű az oka, heteroknál a lányoknál gyűlnek a matchek fiúknál nem annyira, így ha összematchelnek valakivel akkor írniuk kell. Melegként ha egy memeképed van fent akkor is bematchelsz baromi sok emberrel. Egyértelműen nem fogsz mindenkinek írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!