Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nemi betegség szűréseket támogatja a TB?
Még sosem voltam,mert ritkán szexelek,és akkor is megbízható partnerrel,védekezve.
Viszont sokan rendszeresen járnak.
Hát ez durva akkor.
Azért ez elég gáz.
Akkor sokan elég sokat költhetnek rá,van aki havonta többször is jár.
Én alapból nem bízok senkiben,csak érdekelt.
(2 vagyok)
Jól teszed, ha óvatos/körültekintő vagy. (Nem ok nélkül mentem szűrésre, de szerencsém volt. Azóta igen óvatos vagyok.)
Adj vért, kvázi ingyen szűrnek akkor egyes dolgokra:
"Hazánkban minden első véradó esetében vizsgálják annak az ellenanyagnak a vérszintjét, amely egy korábban lezajlott hepatitis B-fertőzésre utal. Ezen túlmenően minden egyes levett vért szűrnek hepatitis B és C vírusra, HIV vírusra és a szifilisz (lues) kórokozójára." ..és értesítenek róla.
DE nyilván ez gyengusz. Érdemesebb azért rendes teljeskörű (magán melegbarát) vizsgálatra menni. A rendszerességben az a "jó" hogy legalább járnak, ha már nem védekeztek vagy annyi partnerük van... ettől még nem lesznek védettek pl. a HIV ellen XD, csak 3 hónap után leállhatnak a továbbfertőzéssel.
Egyébként adj vért, ha egészséges vagy. Férfiként évente 5ször adhatsz(56 naponta), alkalmanként 3 ember életén segíthetsz! 3x5=15 évente!
ui:
ritka = elég egyszer is
megbízható = nem óvszer
védekezés = csókolózzással is terjed(het): hepatitis, HPV, szifilisz , gonohrrea, chlamydia
+tünetmentes: a HIV 8 évig is lappanghat, gonhorreát is hordozhatják lappangva, stb...
Nálunk a bőrgyógyászaton automatikusan van mindegyik nemi vagy olyan jellegű bőrpanasznál STD szűrés. INGYENESEN.
(HIV,szifilisz,hepatitisek,chlamidya..stb).
Nem tudom merre élsz (én vidéki nagyvárosban),de ha ilyen jellegű aggodalmad van akkor keresd fel az illetékes nemigondozó/bőrgyógyászatot.
Ahogy fent is írják:
- anonim ingyenes HIV szűrés van, más nincs;
- ha vért adsz akkor nagyon sok nemi úton is terjedő betegségre automatikusan tesztelnek (ingyen);
- ha egy adott problémakörrel keresed fel a bőr- és nemibeteg gondozót akkor ha a kezelőorvos a tünetek alapján indokoltnak tartja tud írni beutalót laborba (ez ingyenes).
Minden más esetben te fizeted. Ámbátor ha védekeztél akkor valószínűleg nincs STD-d.
Sajnos nekem nincs annyi pénzem,hogy havonta erre több tízezreket kiadjak.
A vérvételtől rosszul vagyok,elájulok.
Tudom,hogy csókkal is terjedhet minden,hipohonder is vagyok,így nem nagyon szexelek.
Abba bele sem gondolok,hogy egy komoly betegség kezelése milyen anyagi teher lehet.
És sajnos nincs garancia semmire,nem hiszem,hogy minden partner után mennek tesztelni.
Nekem nem ér annyit,hogy állandóan féljek,így nem szexelek..
De ha a TB támogatná,biztosan többen teszteltetnék magukat.
Vérvétel nélkül pedig nem fogod megtudni van-e valami gubanc. Kivéve a chlamdyát. Csókkal a HIV nem terjed,ezt olvashatod szakorvosok oldalán is. A nyálban elenyésztő mennyiségű vírus van. Akkor terjedhet ha mindkettőtöknek van nyílt seb a szájában,de akkor is nagyobb mennyiségű vércsere szükséges. (Szinte esélytelen). Szifilisz az terjedhet,de az megmár nem egy "népszerű" betegség hazánkban.
Meg kell válogatni az (alkalmi partnereket) barátokat. Azzal feküdj le akiben megbízol. Az én volt barátom például csinált STD tesztet,és teljesen megnyugodtam,pedig nem is kértem rá,csak ő is hipohonder volt mint én.
Egy alkalmi után bennem is volt félsz,gyakorlatilag aludni sem tudtam,pedig nem szexeltünk. Szóval ja,átérzem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!