Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Thomas Mann melyik lehetett: biszexuális vagy meleg?

Szerintem biszex volt.
Házasságban élt, volt hat gyereke, de nem igazán élvezte a szexet a feleségével, így egész élete folyamán voltak fiú szeretői. Én úgy gondolom, ha meleg lett volna, föl se állt volna neki nővel, és nem lehettek volna gyerekei.
Érdekes, hogy a gyerekei közül három is homoszexuális (de minimum biszexuális) volt. Klaus egészen nyíltan, meg is írta az első olyan regényt, amelyik teljesen nyíltan beszél a témáról. Erikának volt férje is (a női szeretők mellett), tehát ő inkább biszex lehetett. Golo homoszexuális volt, többször volt tartós kapcsolata is férfival (és nővel soha), de a nyilvánosság előtt ezt titkolta. Egyik (jóval fiatalabb) szeretőjét aztán hivatalosan örökbe is fogadta.

Nyilván a Tonio Krögerre gondolsz. Nekem az egy fontos elbeszélés, mert életem először olvastam olyanról, hogy egy fiú szerelmes lehet egy másik fiúba. Mindig tudtam, hogy nekem a fiúk tetszenek, de amikor gyerek voltam, akkor ez még nagyon erősen tabu téma volt, így teljesen abnormálisnak éreztem magam. Ez a könyv viszont segített megérteni, hogy létezik, létezhet ilyen. Mivel Tonio Hansot nemcsak barátként, hanem a testéért is szereti, ez simán szerelemnek nevezhető szerintem.

"de amikor gyerek voltam, akkor ez még nagyon erősen tabu téma volt"
Mára meg már jogszabályban tiltott. Hiába, fejlődünk, ha nem is előre...

A társadalmi elfogadottság össze sem hasonlítható a 20-30 évvel ezelőtti viszonyokkal. Ezt még a politika sem tudja felülírni (bárhogy próbálkozik).

Nagyon érdekes és igaz dolgokat írtok itt elöttem, most tényleg jó itt olvasgatni :-)
Thomas Mann szexuális életéröl pl. itt hallok most elöször.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!