Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A budapestiek miért nézik le a vidéki városokban élőket, mint pl Győr, Veszprém, Debragen, Szeged stb?
Ezzel már így többször találkoztam, hogy a budapesti fiatalok, akkor is ha ők egyébként vidékről származnak, lenézik azokat akik ott élnek.
Ez így megfigyelhető a melegség terén, az egyetem területén. Úgy gondolják a pesti egyetemek jobbak, mint bármelyik vidéki. Sokszor hallottam, hogy nekik Győr, Veszprém, Debrecen stb. túl kicsi.
7es, persze. De ettől még nem kell így hívni. Az hogy esne a vidékieknek, hogy a puszta megszólítsban felhívnánk a figyelmet arra, hogy fejletlen infrastruktúra, alacsonyabb iskolázottság, alacsonyabb fizetések, könnyebb befolyásolhatóság (média szintjén), tájszólás....
Ezek kimutatott tények, ahogy a főváros rossz levegője, zajszennyezése is. Ettől még a másik orra alá dörgölni csak rosszindulatot ébreszt.
Budapesti vagyok, nem nézem le a vidékieket. Sőt, saját akaratomból vidéki egyetemre mentem. (Nem azért, mert csak oda vettek volna fel).
Nem tartom jobbnak a pesti egyetemeket alapvetően, viszont az tény, hogy bizonyos munkákat egyszerűbb ott találni, több a lehetőség, nagyobb cégek vannak ott, ezért gyakran "jobban megéri".
Egy meleg debreceni haverom inkább az otthoni közeget érzi rosszabbnak elfogadás szempontjából és amikor jön fel bp-re mindig azt mondja, hogy itt szabad lehet.
Nyilván több itt az ember és sokkal kevésbé tűnik ki azzal, hogy meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!