Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek! Ti szerettetek volna az Ókori Görögországban élni? Ha jól tudom, ott teljesen elfogadott volt a homoszexualitás.
Nemcsak ott volt(pl Rómában is). Nagyobb dicsőség volt régen, ha férfi férfival volt együtt. Még régen művtörin tanultuk. Viszont ez nyilván nem volt akkor sem mindehol elfogadott. Pontosan nem tudom, hogy mik vezettek az kirekesztés felé.
Az tuti, hogy Hitler nagyban befolyásolta megítélést, hiszen zsidók mellett vitték a homikat is gázkamrába(fogyatékosokat is, stb). Persze ez az 1940+-ról beszélünk. Magyarországon azt hiszem, hogy 62-ben törölték el a homoszexualitás büntetését. Szomszédban meg már 100-200 éve tiltották a büntetést. Szóval azért vannak mentális különbségek.
A görögök olyan durva szinten hímsoviniszták voltak, hogy emiatt a homoszexuális aktust magasabb rendűnek tartották a heteroszexuálisnál. Érdekesség, hogy a spártai nők esküvő előtt rövidre vágatták a hajuk, hogy férfiasabbnak tűnjenek és a férjük(aki korábban évtizedekig össze volt zárva más férfiakkal) jobban kívánja őket.
Ettől függetlenül egyébként, ők is ferde szemmel nézték azt aki csak férfiakkal hetyegett és emellett sosem házasodott meg és sosem lett gyereke.
Én az ókori görögökkel kapcsolatban olvastam, hogy a befogadó felet elítélendőnek tartották. És az is igaz, hogy hímsoviniszták voltak. A homoszexualitás "elfogadása" náluk ebből fakadt.
Sajnos a közhiedelemmel ellentétben nem úgy kell elképzelni a társadalmukat hogy férfi és férfi boldogan sétálhatott kézen fogva az utcákon teljes elfogadással körülvéve.
Inkább csak a férfi-fiú kapcsolatra voltak ráindulva sokan, ahol a férfi tanítja a fiút a felnőtt férfi létre és ennek volt egy fura szexuális vonulata.
Legalább is ilyesmit olvastam, ha találgatnom kéne akkor rómában is ilyesmi lehetett a helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!