Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meleg körökben mennyire gyakori a droghasználat?
Azt olvastam a melegeknél ez az arány nagyobb, a sok elutasítás, és a társadalmi helyzet miatt.
Tényleg többen használnak drogot? Rendszeresen vagy csak alkalmanként? Te hogyan állsz ehhez?
Anno
Capelában volt bőven,
De ott többségben voltak a
Heteró keresztény politikusok.
Szóval ők nem is melegek.
Sajnos sokan tolják. Kokain fű (akkor is ha nem drog), bulikban főleg.
Rosszabb az arány mint a heteroknál, de ott se jó.
Én azt vettem észre, hogy inkább a fiatalokra jellemző, a szexuális hovatartozástól függetlenül.
Szórakozóhelyen dolgoztam vendéglátósként, az "idősebb" korosztályban ritkább volt, fiataloknál sűrűn előfordultak a könnyűdrogok.
Nagyon sokan drogoznak, amivel akkora probléma nem is lenne, ha pl mértékkel csinálnák és nem a nagyon durva szerekkel. Tudatosan kéne élni mindenkinek. Pl a dohányzás SOKKAL károsabb az egészségre, mint a koko. Csak ugye ezeket pl Magyarországon nem szeretik megtanítani, esetleg természettudományi egyetemeken. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a drogozás jó. Ugyanúgy függővé tesz, mint a dohányzás. A lelki sérült emberek meg végképp hajlamosak a függőségekre. Legyen az szorongás, depresszió, személyesiégzavarok, torzulások, stb.
Jártam egy időben sokat bulizni. Hetero helyeken is ugyanannyira drogoztak, mint a meleg helyeken. Fiatalok körében jobban eltejedt, ezt én is látom. Pl az én korosztályomban(1994) szinte mindenki próbált már drogokat. Még az értelmesebbek is. Alattam lévőek pedig még rosszabbak. Viszont az ilyen 85-87-es emberek között is bőven akad még sok droghasználó(alkohol melett). Sajnos ma már nehéz kikerülni a társaságokban, hogy ne próbálj ki valamit. Mindig lesz valaki a társaságban, akinek van anyaga és rá akar beszélni mindenkit, akár anyagi haszonból is. Én mindig ezt láttam. Igazából szerintem nagyon meghatározó a gyerekkor. Ki milyen társasággal vette körbe magát, azt fogja a későbbiekben is keresni, mert ezt szokták meg.
7es ezt hogy mondhatod? Azért sok meleg függő mivel nem könnyű melegnek lenni, főleg egy olyan országban ahol olyan nagy a diszkrimináció mint Magyarország, és ezt nem csak Magyarországra értendő, sok országban ahol meg vannak melegek jogai, még ott sem biztos hogy annyira könnyű lehet a élet, sok hívő család van akik kidobják a gyereküket csak az miatt mert férfit szeret. És főleg ezek miatt annyira nagy a függők aránya melegek között, és nem csak a függőség nagy a melegeknél, de a öngyilkossági arány is nagyon magas.
Ezt amit írtál "frusztráltsag, stressz mindenkiben van"
Ez igaz viszont a melegek körében sokkal többször előforduló. Az tény, hogy ebben a világban melegnek lenni mindenben hátrány, mind előny, melegség ről beszélünk amit sok helyen még most is börtönnel és kivégzéssel büntetik. Nem tudom hogy meleg vagy e, de ezek szerint amit írtál nem nagyon hiszem, mert ha tudnád milyen az a érzés ha saját családod nem szeret egy olyan dolog ért ami természetes, és a világ egyfolytában kiöklendez és a szemed elé mutassa a saját arcképed amiért szerintük szégyen és bűn vagy a világon, ez egyértelműen nem kellemes, és sok öngyilkos és függő meleget megértek. Nem egyszer gondolkodtam öngyilkosságon, így tudom miről beszélek.
Meleg vagyok sose drogoztam. Még a cigit se próbáltam ki undorodok tőle. 44 éves vagyok nem tini....
Szerintem se köthető nemi orientációhoz a drogozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!