Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ő nekem a rokonomnak számít vagy nem? Csinálhatunk vmit?
Hát ha nem zavar téged, hogy az illető a másodunokatestvéred, akkor hajrá! Én biztos nem tenném meg pedig nekem is van egy elég helyes másodunokatesóm van...
Jah es mint ahogy azt az előttem lévők leírták a vérfertőzés a két rokoni kapcsolatban lévő ember közös gyermekére vonatkozik. Tehát mivel mindketten fiúk vagytok, ezért emiatt nem kell aggódni.
Igen, a rokonod, a másod unokatesód.
Vérfertőzés törvény szerint még igen. Ellenben gyerek nem lesz.
Azonban ha kiderül a család előtt hogy egymással pajzánkodtok... Nos nem lennék a helyedben.
Kedves Kérdező!
A kérdésre válaszolva:
A fiú a rokonod, másod-unokatestvérként, mert legközelebbi közös felmenőtök a közös dédszülő.
A jelenleg érvényes jogszabályok szerint nem számít vérfertőző kapcsolatnak a melegek tekintetében a másod-unokatestvérek közötti kapcsolat. Sőt, még bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének sem lenne akadálya, mint ahogy unokatestvérek (harmadfokú rokonok) vagy unokahúg-nagynéni/unokaöccs-nagybácsi (másodfokú rokonok) esetében sem. Ilyenkor még csak a jegyző külön engedélye sem szükséges, mint a hetero kapcsolatok esetében pl. egy unokahúg-nagybácsi esetében, ahol viszont jegyzői engedélyhez kötött a házasságkötés, pont a várható gyermekáldásra, és az azzal kapcsolatban esetleg fellépő genetikai együtthatókra való tekintettel.
A kérdés hátteréről: keverted ugyan a vérfertőzés és a vérmérgezés fogalmát, melyből az utóbbi egészségügyi/orvosi, míg az előbbi etikai/jogi kategória, és csak következményeiben genetikai/egészségügyi, de szerintem aki választ akart adni, és nem kioktatni, az érthette a kérdésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!