Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valakinek papírja van róla, hogy HIV+, akkor köteles a szexpartnerét erről informálni vagy nem? Tehát ha elhallgatja büntethető-e?
Van rá példa hogy igen. Volt egy nő aki beperelte a párját. HIV bosszú vagy ilyesmi a címe. Kovács Zoltánné a név asszem. Keress rá.
KÖTELEZŐ és amúgy azt gondolom hogy lelkiismereti téren se fair ha nem mondod el. A cigin is rajta, hogy halált okozhat. Dönthetsz. Persze azt ne hagyjuk ki hogy az azért fontos, hogy itthon ha kezelnek valakit akkor 0-ra viszik kb a vírusszámot és nagyon nagyon alacsony lesz. Így elvileg nem fertőzhet. De ezt jobban tudja aki elkapta. Én csak félinfókat ismerek.
"HIV bosszú vagy ilyesmi a címe"
Minek ilyesmi a címe? Családi titkok epizódról beszélsz?
Akkor nem ért a "szakértő" hozzá.
Itt egy elég hosszú tanulmány, a 19. oldalon van a válasz a kérdésedre.
Én HIV+ vagyok és minden partneremnek elmondtam. Persze, nem azzal kezdtem, hogy Helló szia Máté vagyok és pozitív, de minnél hamarabb szóba hozom és a másik eldönti akar-e valamit. Egyik ismerősöm nagyon nagyon komoly pénz büntetést kapott, mert egy pasi feljelentette amiatt hogy nem mondta el neki és ő is pozitív lett. Ez tényleg elvi kérdés is amúgy.. ez a dolog egy hatalmas stigmával jár amit nehéz viselni, szerintem ezt senki se akarja másnak.
24/f
A Btk. szerint a puszta megfertőzés súlyos testi sértésnek számít, míg az AIDS kialakulása már kimeríti a maradandó fogyatékosság bűntettét. Enyhítő körülmény, ha a fertőző mindent megtett a transzmisszió megelőzése érdekében. (ragaszkodott a biztonságos szexhez, etc)
Viszont érdemes figyelembe venni, hogy a kezelt HIV fertőzöttek vírusszáma nullázható, így valójában nem tudnak megfertőzni, de a jelenlegi jogszabályok alapján, ez nem mentesít az előző alól ha mégis megtörténik, de szintén enyhítő körülményként kezeli a bíróság.
Véleményem szerint ha ismerkedsz akkor már erkölcsi okokból is jobb a legelején letudni még akkor is ha félsz az elutasítástól, mert aki már az ismerkedésnél elutasít, nagy valószínűséggel ha szex után mondod el rosszabb.
Talán más a helyzet olyan meleg szórakozóhelyeken ahol abszolút ismerkedés/elérhetőség csere nélkül szexelnek az emberek, de a lelkiismeretével mindenkinek számolnia kell, így csak akkor szexelj ilyen helyeken is ha kezelt vagy nulla vírusszámmal, és bármi is történik ragaszkodj a gumihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!