Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Az egyik legjobb barátom...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az egyik legjobb barátom elmondta nekem, hogy meleg. Mit tehetnék, hogy ne érezzem ennyire furán magam?

Figyelt kérdés
Én 21/L, ő 22/F. Nagyon régóta ismerjük egymást. Tegnap vallotta be nekem. Nem tudom, hogy miért most, ennyi idő után. Láttam rajta, hogy egy ideje nem boldog, bántja valami, de erre nem számítottam. Végig zokogott, mikor elmondta, és olyasmikat mondott, hogy ezért nem fog találni soha senkit és hogy egyedül fog meghalni, stb. Tényleg nem tudtam, hogy erről van szó, igen fiú-lány barátság de valamiért tényleg soha nem gondoltam erre, és sokként ért. Annyira, hogy nem is tudtam mit válaszoljak rá hirtelen, persze mondtam hogy megértem és nem gond, meg nem adom tovább senkinek, de úgy érzem nem sikerült igazán könnyítenem a helyzetén. Fel akarom hívni és beszélni vele, de valahogy nem tudom mit mondhatnék, hogy mondhatnám el hogy nekem úgy is barátom marad. Én segítenék amiben tudok, de ilyen helyzetben lányként nem tudom hogy segítsek. Kérlek adjatok tanácsokat. Nagyon furán érzem magam azóta is, olyan magatehetetlennek ezügyben.
2019. dec. 28. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Hívd fel, viselkedj vele úgy ahogy előtte, azért érzed furának az egészet mert a baráti kapcsolatban te többet is éreztél iránta.
2019. dec. 28. 22:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Velem pontosan ugyanez történt egy évvel ezelőtt, picit fiatalabbak vagyunk nálatok, de minden más stimmel.

A válasz pedig az hogy ne csinálj semmit másképpen, mint eddig. Mert erre vágyik. Hogy ne kezeld másképp csak azért, mert meleg.

Éreztesd vele, hogy számíthat rád, én például mindig segítettem neki, amikor valakinek be akarta vallani. És amikor belezúgott egy heteró srácba és el akarta mondani neki, akkor is én beszéltem le róla, mert ez tényleg egy szörnyű ötlet volt..

Mindegy. A lényeg, hogy ezzel nem változik semmi, ne kezeld őt másképp, nálunk ez vált be a legjobban.

2019. dec. 28. 22:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hivd at magadhoz es csinaljatok valami programot. Pl filmezzetek. Ott amugy sem kell beszelni. De ahogy elottem is irtak, semmit se csinalj maskeppen.
2019. dec. 28. 23:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Magambol kiindulva, (neleg vagyok), nekem nagyon nagy szuksegem lenne arra a szemelyre/baratra akinek ez bevallom, (2-nek mar sikerult, egyik sem a baratom mára :) ) ezert kerlek szepen, hogy legyel vele, semmit ne csinálj másképp, csak hagyd hogy végre önmaga legyen melletted, ne erezze magat kinosan, légy a barátja kérlek.
2019. dec. 28. 23:46
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
előző, meleg*😅
2019. dec. 28. 23:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont úgy ahogy a fentiek is írják, legyél megértő vele ha már kitárta neked a titkát, hallgasd meg. Nem kell semmivel sem másképpen viselkedned, legyél ugyanolyan természetes, attól hogy meleg még a barátod marad. Egy barát pedig arról ismerszik meg, hogy melletted áll akárki is vagy.
2019. dec. 29. 02:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmit ne csinálj. Hagyd, hogy beszélje ki a témát, viszont kezeld teljesen természetesen.
2019. dec. 29. 09:08
 8/10 Buran ***** válasza:
100%

Nagyon régóta ismeritek egymást, ő pedig ugyan az az ember maradt, akit nagyon régóta ismersz. Viselkedj vele természetesen, pont mint eddig.

Ne kezeld tabuként a témát, ne kerülgesd. Nyugodtan kérdezd róla, beszéljétek át, mi is így tettük azokkal, akiknek elmondtam. Próbáld meg természetesen kezelni.

A meleg párkeresés kicsit másvilág, mint a hetero, sokan elég gyakran érezzük úgy, hogy egyedül fogunk meghalni, de ami még rosszabb, halálunkig egyedül is fogunk élni. Érdemes lenne ezzel kezdeni, hogy felvakarod a padlóról, meglátod, közben benned is tisztázódni fognak a részletek. Itt nem tudsz mást tenni, mint mellette állsz és támogatod, még akkor is, ha magatehetetlennek érzed magad. Ezt a csatát magunknak kell megvívni.

Persze, ha többet éreztél iránta, mint barátság, ha volt benned más is, akkor érdemes átgondolnod az egészet. Mert az úgy teljesen más ügy.

25/F/M

2019. dec. 29. 11:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj vele úgy, mint eddig.

Hivd el közös programra, majd ecsseteld neki, hogy te ugyanúgy szereted, mint régen, mondd neki, hogy nem nyaggatod a témával, de ha szeretné kibeszélni az érzéseit, vagy szeretne beszélni róla, te ott vagy bármikor és meghallgatod.

Így nem érzi azt, hogy nyomulsz a témára.

2019. dec. 29. 18:44
 10/10 anonim válasza:
100%
Viselkedj úgy, ahogyan eddig is. Ez a tény nem kell, hogy bármit megváltoztasson köztetek. Ha szeretne róla beszélni, akkor hallgasd meg. Ezzel sokat segíthetsz neki. Az állandó kérdezgetéssel vigyázz. A legfontosabb, hogy senkinek ne mondd el, ez az ő dolga. Hagyd, hogy irányíthassa a sakát életét.
2019. dec. 30. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!