Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az egyik legjobb barátom elmondta nekem, hogy meleg. Mit tehetnék, hogy ne érezzem ennyire furán magam?
Velem pontosan ugyanez történt egy évvel ezelőtt, picit fiatalabbak vagyunk nálatok, de minden más stimmel.
A válasz pedig az hogy ne csinálj semmit másképpen, mint eddig. Mert erre vágyik. Hogy ne kezeld másképp csak azért, mert meleg.
Éreztesd vele, hogy számíthat rád, én például mindig segítettem neki, amikor valakinek be akarta vallani. És amikor belezúgott egy heteró srácba és el akarta mondani neki, akkor is én beszéltem le róla, mert ez tényleg egy szörnyű ötlet volt..
Mindegy. A lényeg, hogy ezzel nem változik semmi, ne kezeld őt másképp, nálunk ez vált be a legjobban.
Nagyon régóta ismeritek egymást, ő pedig ugyan az az ember maradt, akit nagyon régóta ismersz. Viselkedj vele természetesen, pont mint eddig.
Ne kezeld tabuként a témát, ne kerülgesd. Nyugodtan kérdezd róla, beszéljétek át, mi is így tettük azokkal, akiknek elmondtam. Próbáld meg természetesen kezelni.
A meleg párkeresés kicsit másvilág, mint a hetero, sokan elég gyakran érezzük úgy, hogy egyedül fogunk meghalni, de ami még rosszabb, halálunkig egyedül is fogunk élni. Érdemes lenne ezzel kezdeni, hogy felvakarod a padlóról, meglátod, közben benned is tisztázódni fognak a részletek. Itt nem tudsz mást tenni, mint mellette állsz és támogatod, még akkor is, ha magatehetetlennek érzed magad. Ezt a csatát magunknak kell megvívni.
Persze, ha többet éreztél iránta, mint barátság, ha volt benned más is, akkor érdemes átgondolnod az egészet. Mert az úgy teljesen más ügy.
25/F/M
Beszélj vele úgy, mint eddig.
Hivd el közös programra, majd ecsseteld neki, hogy te ugyanúgy szereted, mint régen, mondd neki, hogy nem nyaggatod a témával, de ha szeretné kibeszélni az érzéseit, vagy szeretne beszélni róla, te ott vagy bármikor és meghallgatod.
Így nem érzi azt, hogy nyomulsz a témára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!