Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meleg lehet az öcsém?
Nem volt szép dolog feltörni a gépét, bár ha segíteni szeretnél az öcsédnek akkor végül is elfogadható.
Nos igen, több mint valószínű hogy meleg. A legtöbbet úgy tudod rajta segíteni, ha segítesz neki az önelfogadásban, hogy megbékéljen saját magával. Az hogy csak munka és net egyébként sem jó, ne így élje le az életét. Próbáld kimozdítani a négy fal közül, invitáld meg buliba, programokra, fedezze fel ismét az életet avagy lepd meg ajándékként egy fesztiválbelépővel/koncertjeggyel, a lényeg hogy menjen emberek közé.
Ha igazán segíteni szeretnél neki, akkor a legfontosabb, hogy elfogadd. Melegnek. Mert ő attól, hogy a fiúkat szereti, még ugyan az az ember marad, akivel felnőttél. Akivel, ha jól sejtem, a legtöbb gyerek és fiatalkori emléked közös. Biztos vagyok benne, hogy számtalan emléket tudsz most felidézni magadban, ami megnevetted vagy könnyet csal a szemedbe és ő a főszereplője. És ennek nincs köze ahhoz, hogy kiket szeret.
Az egyik legfontosabb, hogy ezt a mondatot elfelejtsd: "melegként nem tudna normálisan élni". Nehezebb ma melegnek lenni, mint heteronak. Ez tény. Több mindent el kell viselnünk az élettől, ez is igaz. De az, hogy ne tudnánk normális életet élni, még ha nehezebben is, az nem.
Nem tudom, mennyire vagytok jóban, mennyire szoros köztetek a viszony, de próbálj meg vele sokat foglalkozni, írj rá, beszélj vele gyakran. Még akkor is, ha ő nem viszonozza. Érezze, hogy számíthat rád. Hogy van valakire támaszkodnia.
Nem tudom, hogy pontosan miből fordulhatott be. Lehet, hogy nem tudta önmagát elfogadni, lehet, hogy próbált társat találni, de nem jött össze. Mint mondtam, sokkal nehezebb ez a világ, sok mindenért befordulhatott.
Ha bulizni, szórakozni nem is megy el, szervezhetsz tesós programot is. Menjetek el sörözni, kávézni, moziba (elsőre ne valami meleg filmet keress, gyanús lenne), vagy bármi. Nyüstöld, amíg be nem adja a derekát. Lehet, hogy szeret egyedül lenni, kell neki a magány, de nem 4 évig.
De mindenek előtt, mielőtt bármibe belevágnál, tisztázd magadban és fogadd el őt olyannak, amilyen. Mert ha ez nem belsőből jön, ez csak megjátszott, akkor felesleges nekivágnod.
25/F/m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!