Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Merettetek mar meg a tesztoszteron szinteteket?
Van ilyen?
Akkor nálam mérő csere lesz mert kiakasztom.
Ez pont a normál érték közepe. Nem sok nem kevés. Pont jó.
Nekem a felső értéken van, a libidóm az egekben. Van partnerem, neki kicsit sok vagyok. Ez sem jó ha az embernek folyton a szexen jár az esze.
Ha nincs semmi bajod csak kíváncsi vagy: magánlabor jópénzért
Ha valami panasz van: háziorvos --- urológia --- labor
Andrológia, nem urulógia.
Tünetekből fakadó gyanúval el lehet menni háziorvoshoz aki írhat beutalót. Ebben nem vagyok biztos, de már nem lehet olyat csinálni, hogy pl. bejelentkezel a Klinikáknál te magad.
Mellesleg az egészségesnek számító határérték 10 és 28 mol/liter között van. Szóval a 12 határértéken belül van, de alacsonynak mondható.
Az megint más kérdés, hogy ma már átlagosnak számít, mert teljes lakosságot nézve(nem csak Magyarországot) az átlag tesztoszteron szint 10-18-ig van. Mert az elmúlt 30 évben 30%-al csökkent az átlag tesztoszteron szint a férfiakban. Ez a méreganyagok, táplálkozás és a nagyobb stressz megélése miatt van.
De ettől függetlenül nem kell kétségbe esni. Illetve adott tesztoszteron szint máshogy hat különböző embereknél. Számít, hogy a tesztoszteron mennyire hat a különböző dolgokra, ez testi adottság. Mert van akinél kisebb mennyiség is effektív pl. izomműködésre. Vagy, hogy kinél milyen arányban alakul át különböző formáira pl. DHT. Ezen belül adott mennyiségű DHT van akinél semmilyen szőrnövekedést nem eredményez, vagy kopaszodást, van akinél ugyan az a mennyiség, meg nagyon is hatással van.
Meg annak ellenére, hogy ha valaki mondjuk depressziós és az tényleg okoz hormoncsökkenést, nem biztos, hogy olyan mértékben, hogy amiatt csökkenne feltétlen a libidója. Mert mondjuk valakinek 20 és a depresszió miatt lemegy 16-ra, az azért nem fog önmagában libidó csökkenést okozni. Szóval nem feltétlen kéne neked is erre gondolni.
Én is tapasztaltam dolgokat, nem éppen a libidó csökkenést, hanem más dolgok és az orvos eleve kiröhögött. Mivel nem testépítek és mégis olyan az alkatom, illetve nem éppen vékony hangom. Bár én bizonyos helyeken még túlságosan is szőrös vagyok, de máshol meg nem igazán. Ez volt az egyik gondolt tünet számomra. Aztán kiderült, hogy 21mol volt az érték. Ez egyszerűen csak alkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!