Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Van köztetek, akinek a családj...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van köztetek, akinek a családjában általános, hogy a fiúk, férfiak körül vannak metélve?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egyes vallásoknál kötelező, de most arra gondoltam, ahol ez nem vallási okból történik.

Már az apánál vagy nagyapánál is, vagy akár csak a fiúgyermekektől kezdődően.

Miért alakult ki? Ha netán tudjátok.

2018. szept. 12. 19:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Vallási okból tudok olyat (az meg még a sivatagi időkből került a vallásba)

Amerikában tudom, hogy sok ilyen család van, mert egy időben "bevett szokás" volt egészségügyi szempontból. (Tudom ezen most lehetne vitázni...)

Magyarországon nem vallási okból nem annyira elterjedt. Esetleg vmi biológiai, örökletes okból.

2018. szept. 12. 19:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Most egy adott családban miért alakult ki? Vagy kezdetekben miért alakult ki? Vagy napjainkban bizonyos országokban miért alakult ki, hogy ha nem kéred akkor automatikusan körül metélnek? Mert mindre más a válasz.

Amúgy a fordítottjára tudok egy szép választ. A Connan O'Brian Late-showjában ugye állandó társa Andy Richter. Szóba került a körülmetélés az éppen vendég Jeff Goldbloomnál és Richter fia ugye nincs körülmetélve. Amerikában ugye főleg a fehéreknél nem szokták kérni, hogy ne metéljék körül a gyereket, így auto megtörténik a szülészeten. Ő kérte, hogy ne. Megkérdezték, hogy miért nem akarta. Azt mondta, hogy meglátta és úgy tökéletes a fia ahogy van. Nem kell rajta változtatni

2018. szept. 12. 19:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

De, hogy válaszoljak tételesen, az előttem szóló pedzegette, de nem fejtette ki. A sivatagi népeknél, elvileg a hébereknél először azért alakult ki, mert bemegy közé a homok és kikezdi. Gyakorlati okok miatt rakták át vallási kontextusba mint a szövetség jelét.

A példának felhozott USA-ban azért van, mert a fityma belső fele ugye egy nyákréteget képez mikor a makkon van. Aminek ugyan vannak előnyei, nem véletlen fejlődött ki, de hátrányai is. Mégpedig bizonyos nemi betegségek ebben a közegben jobban terjed. A gomba kis probléma, a HPV már annál nagyobb baj. Annak ez ideálisabb közeg. Bár a HPV egyidős az emberiség történelmével, a hébereknél pl. nem volt, tehát náluk kifejezetten a homok és abból adódó gyulladásos fertőzések miatt jött be.

Családoknál egyedileg meg ezer oka lehet. Sima tradíció, vallás örökletes hajlam a fitymaszűkületre és egyéb egyéni megfontolások

2018. szept. 12. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Sajmos sem izraeliták, sem Korán-hívök.
2018. szept. 12. 20:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

Nálunk én és apukám is. Se nem zsidók, se nem muszlimok nem vagyunk. Én 24 éves vagyok, ő 60. Engem a kórházban metéltek körül párnapos koromban, mert a szüleinek azt mondták, ha ezt nem csinálták volna meg, akkor később felnőttként fitymaszűkületben szenvedtem volna. Apát nem tudom, de nyilván láttam húsz év együttélés alatt párszor meztelenül és ő is körül van metélve.

Amúgy Magyarországon úgy tudom minden hetedik férfi körül van metélve és sokan vannak köztük, akik nem vallási okokból. Az USA-ban meg a legtöbb fiút körülmetélik vallástól függetlenül. Ott az a ritka, akinek fitymája van.

Én nem tudom körülmetéltetném-e a fiam, mert sok jót és rosszat is olvastam már róla. De nekem személy szerint nincs vele rossz tapasztalatom.

2018. szept. 12. 20:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok az első, a felmenőim nem. De szerintem jó dolog.
2018. szept. 13. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom nálunk csak én vagyok metélve, de ezt mindenki tudja a családban:))
2021. okt. 2. 10:37
 8/8 szellkriszta ***** válasza:
100%

Csak megelőző célzatúról a tanárnőmtől hallottam emelt bioszon. Náluk nyilván a sok elolvasott szakcikk indította el.

Meg egy helyen olvastam ilyesmiről:

[link]

Zné

Klari

Nagyon egyetértek azzal, amit Klára ...

2021. okt. 16. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!