Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha prostihoz megyek esetleg szüzesség elvesztésre, akkor memnyi a beszélgetős rész?
Nagyon súlyos szociális fóbiám van, neurotikus vagyok és talán depressziós is. Már sokszor próbáltam ismerkedni, sőt gimi alatt 3 lány is "versengett" értem, de sosem bírtam rávenni magam, hogy 5 percnél tovább beszéljek velük, mert nagyon lassan telik olyankor az idő és szenvedek tőle. Barátaim sincsenek már, mert az óvodai "legjobb" két barátomtól is teljesen eltávolodtam az elmúlt 1-2 évben apránként.
Az egyedüli "barátom" az unokatesóm, de már vele is kb. 1-2 havonta találkozom és különben csak neten beszélünk pár percet naponta, de már arra sincs nagyon erőm.
Anyámtól is elköltöztem inkább egy kis 40 négyzetméteres lakásba és az egyetememen is passzív leszek az első félévben. Egy raktárban dolgozom, de egy munkatársammal sem szoktam beszélgetni, ha a tekintetünk találkozik már attól valahogy rosszul érzem magam, pedig amúgy nincs bajom az emberekkel csak valahogy nincs erőm ismerkedni. És a rosszul létem ilyen helyzetekben valahogy inkább az önbizalom hiányomból fakad, -ami meg a gyerekkoromból- mintsem az ember gyülöletemből.
Lényeg a lényeg, így 20 évesen gondoltam lehet elkéne mennem prostihoz, amúgyis úgy érzem hogy kell a gyógyszerem mellé (legálisan szedem) valami "káros" szenvedéj... És jobb mint az alkohol, ami felé amúgy sajnos elég erősen hajlok.
No, de hogy visszatérjünk a kérdés lényegéhez: Hogy működik ez a dolog?
Gondolom megyek, fizetek, zuhanyzok, aztán action és távozok.
De érkezésem után és két menet között gondolom vannak pihik és vagy beszélgetni kéne... Vagy nem tudom. A kínos csend sem tartozik a kedvenceim közé.
Bárki írhat, de esetleg hasonló jellegű emberek tapasztalataira lennék kiváncsi a leginkább.
Előre is köszi!
Kedves Kérdező!
Ahogy a kérdésedet olvastam, rögtön az jutott eszembe, hogy nem hiszem el, hogy neked elsősorban az a legfontosabb kérdésed, amit fel szeretnél itt tenni, hogy, ha prostihoz mennél, ott mennyit kellene beszélgetni.
Inkább szerintem valamilyen tanácsot vársz, valamilyen megoldást a problémáidra. (Legalábbis én így éreztem.)
Egy jó barátom mondata jutott az eszembe rólad: "A szex megadhatja nekünk a szeretet illúzióját." Gondolkodj el rajta, hogy tényleg alkalmi szexre vágysz-e vagy arra, hogy szeressenek?
Nyilván vágysz emberi kapcsolatokra. Legalábbis leírtad, hogy már alig beszéltek a régi barátokkal, unokatesóddal, az új ismeretségektől pedig félsz, pedig lenne igényed a beszélgetésre, csak nincs erőd. Meg írtad, hogy hajlasz arra, hogy olyan dolgokban keress feledésrt, ami csak ideig-óráig "használ" (alkohol), de semmit nem old meg.
Gondolom, azzal tisztában vagy, hogy a szociális fóbiád, kezdődő depressziód nem fog csak úgy magától eltűnni, ha te nem határozod el, hogy legyőzöd. Ebben pedig, szerintem, a legjobb lenne, ha keresnél egy pszichológust, pszichiátert, akivel majd szép lassan kialakul köztetek egy bizalmas légkör, és, aki majd segíteni tud neked, hogy egy egészségesebb, teljesebb életet élj. Persze nagyon nehéz lesz, hatalmas bátorságra lesz majd szükséged, mert ott is beszélgetni kell, ráadásul önmagadról, de, ahogy leírtad a helyzeted, ezt tartanám a legjobb megoldásnak.
A #6. válaszoló írta, hogy azzal a gyógyszerrel foglalkozik, amit valószínűleg szedsz, és csak úgy működik, ha új társas helyzetekben próbálhatod ki magad, ha új viselkedési mintákat alakíthatsz ki. Ő ebben szakember, hallgass rá! :)
Én nem értek a neurobiológiához, viszont át tudom érezni a helyzeted. Már többször elzárkóztam én is mindenkitől, amennyire csak lehetett, de hidd el, mindig csak rosszabb lett.
Azt tanácsolnám neked, hogy ne egy pótcselekvést keress (pl. alkalmi szex), hanem gondold át, hogy elégedett vagy-e a mostani helyzeteddel? Ha nem, akkor tényleg a legjobb lenne szakember segítségét kérni. Sajnos nem hiszem, hogy ez csak úgy megoldódik magától. Nyilván van valami oka, hogy ilyen lelkiállapotban vagy, akkor is, ha így hirtelen nem jut eszedbe, mi az. Ezért lenne jó a terápia, hogy jobban megértsd, mi miért történt, történik veled. Annak is nyilván van oka, ha az embereket gyűlölöd (ha tényleg gyűlölöd őket, nem mondjuk félsz tőlük vagy megveted őket). A terápiát minél hamarabb érdemes lenne elkezdeni, elvégre egyszer élünk.
Illetve, ha lehet, februárban mindenképp menj vissza az egyetemre.
A kérdésed alapján elég intelligensnek tartalak ahhoz, hogy eldöntsd, vagy-e elég bátor ahhoz, hogy segítséget kérj, és egy teljesebb életet élj. Keress mihamarabb egy olyan szakembert, akiben megbízol!
Sok sikert!
26/N
inkább tedd félre azt a pár tízezret (fogalmam sincs mennyi egy prosti, csak saccoltam)
10, 20, 30 ezer?
tényleg mennyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!