Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ha rossz a szex, akkor mitől rossz?
három esetben lehet rossz a szex szerintem:
a) ha nem tudunk egymásra hangolódni
b) ha nem akarunk egymásra hangolódni
c) ha nagyon eltérőek az igényeink
a) eset leginkább akkor fordul elő, hogyha valamelyikünk - vagy akár mindkét fél - stresszes, fejben máshol jár, nem tud kikapcsolni vagy ha valamilyen gátlás, szorongás van benne a szexualitással kapcsolatban. de ez van akkor is, ha még nem vagyunk egymásra hangolódva, mert még csak ismerkedünk egymás testével, igényeivel, a kapcsolat elején vagyunk, de ez türelemmel és odafigyeléssel természetesen jobb lehet :)
b) eset leggyakoribb példája, ha valamelyik fél nagyon önző, csak a saját öröme érdekli, és/vagy nincs valódi érzelem a szexben (az egyik vagy mindkét fél oldaláról)
c) eset pedig sajnos előfordulhat, és senkit sem lehet érte hibáztatni. fel kell ismerni a dolgot, és ha nem sikerül valóban kompromisszumokat kötni nagy lemondások nélkül, úgy, hogy mindkét fél számára kielégítő és élvezetes legyen a dolog, akkor tovább kell lépni.
Nem tudom, ezek most így nagy általánosságban megfogalmazva mennyire érthetőek. Sokkal egyszerűbb, ha azt elmondom, szerintem milyen a jó szex, én mit élek meg annak:
- ha mindkét félnek egészséges a szexualitáshoz való hozzáállása (tehát nincsenek benne gátlások, szorongások, fel nem dolgozott félelmek vagy sérelmek)
- ha kölcsönösek az érzelmek
- ha mindkét fél önzetlenül jót akar a másiknak
- de közben mindkét fél ismeri a saját igényeit és le is tudja kommunikálni őket
- ha megvan a kellő bizalom ahhoz, hogy lehessen jelezni dolgokat (pl. ha valami nem jó, vagy valamire vágyunk)
- ha odafigyelünk a másik jelzéseire és tudunk hozzájuk idomulni úgy, hogy közben ne kelljen olyasmit tennünk, ami számunkra kellemetlen / megalázó / taszító / fájó.
22N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!