Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Nektek mennyi idő után kezd a puncitok fürdés után nem friss lenni?
hjaj..
Téged amúgy izgat, ha büdös a nuni?
nem tudom kedves kérdező, nem szoktam szagolgatni, meg én mindig ügyelek a tisztaságra.
De majd egyszer a kedvedért kipróbálom, hogy egész nap nem használok törlőkendőt és nem fürdök, és utána leírom neked mit tapasztaltam :)
2-3 nap? Remélem ezt viccnek szántad.
Egy kis biosz: a nemiszervek környékén apokrin verejtékmirigyek találhatóak. A váladéktermelődés a kitüremkedő citoplazma lefűződésével jön létre, tehát a verejték a mirigy saját váladéka, illetve sejtplazma keveredéséből jön létre. Nagy része víz, 1%-ban nátrium kloridot tartalmaz, illetve megtalálhatóak benne kis szénatomszámú karbonsavak: tejsav, vajsav, valeriánsav, valamint nátrium tartalmú bomlástermékek: karbamid, húgysav, fehérjék. Ami nagyon fontos, hogy enyhén savas kémhatású, amely megakadályozza a baktériumok szaporodását, ezáltal véd a fertőzésektől. A mosakodószerek ezt a kémhatást semlegesítik, aminek következtében gyengül a védekezőképesség. De a verejtékmirigyek intelligensek, ahogy felborul a pH, újra indítják a váladéktermelést, tehát mosakodás után szinte azonnal megindul egy enyhe verejtékezés. Ez nyilván nem érezhető, de pár óra alatt teljesen helyreállítja a kémhatást, ami nyilván jár egy természetes illattal. Ez nem kellemetlen, de érezhető. Viszont egy nap leforgása alatt az izzadság bomlani kezd, tehát teljesen természetes, ha estére erősebb, kellemetlenebb szagokat áraszt.
Valaki írta itt a törlőkendőzést. Napi 1-2 alkalomnál többször nem szabad használni, mert a kémhatás közömbösítésével fertőzésveszélynek teszed ki magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!