Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért ítélik el annyira a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ítélik el annyira a tanár-diák kapcsolatot? (gondolok most szexuálisra és párkapcsolatra is)

Figyelt kérdés
És persze kisebb korkülönbséggel pl: 18l 25f
2016. ápr. 10. 22:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Mert egy tanárnál fontos a megbízhatóság. Úgy pedig nehéz valakiben megbízni, ha attól kell félned, hogy mikor mászik rá a lányodra
2016. ápr. 10. 22:30
 2/13 A kérdező kommentje:
De szinte felnőtt embereknél?
2016. ápr. 10. 22:32
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Én nekem a középsuliban volt egy nagyon jó képû zenetanárom. 8 évvel volt idôsebb mint én. Én 18, ô 26 éves volt. Mivel jártam hozzá magánórára nagyon közel kerültünk egymáshoz. De mivel semmi nem maradhat titokban,ez is kiderült. Sokan fel voltak háborodva, de nem érdekelt minket,hisz pár hónap volt nekem a suliból hátra. Nos, most ez a tanár a férjem és egy szép kisfiam édesapja!:) Szóval én nem ítélem el, sosem lehet tudni mikor szövôdik igaz szerelem ezekbôl a kapcsolatokból, de azért nem árt oda figyelni!:)
2016. ápr. 10. 22:35
 4/13 A kérdező kommentje:
#3 ez valami rohadt cuki gratulálok 😍
2016. ápr. 10. 22:36
 5/13 anonim ***** válasza:
82%

mert nem etikus. mert a két fél között van alá-fölérendeltségi viszony, és így nagyon nehéz megállapítani, hogy mindkét fél egyformán akarja e, mindkét fél hátsó szándék nélkül csinálja e.

De nem csak a tanár-diák viszony ilyen, hanem minden olyan helyzet, ahol felmerülhet, hogy:

a) kényszeríti az egyik fél a hatalmával visszaélve a másikat

b) az egyik fél valamilyen haszonszerzés (pl jobb jegy, előmenetel, etc) érdekében megy bele

2016. ápr. 10. 22:36
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
mert iszonyú képmutató társadalomban élünk. aztán meg elítélik vagy sem, ugyanúgy működik, ugye ez az egy szépséghibája van a dolognak.
2016. ápr. 10. 22:44
 7/13 A kérdező kommentje:
Igazából azt még nem tudom hogy akarok e tőle vmi komolyat de nem sokára lessz lehetőségem bepróbálkozni az én tesi tanáromnál és am tudom hogy tetszem neki de ha ez csak egy kaland lesz az sem baj mert már első óta nagyon tetszik
2016. ápr. 10. 22:50
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem még nem igazán volt olyan, hogy tetszett volna egy tanárom és bele voltam zúgva, ettől függetlenül én sem értem miért ekkora hatalmas probléma a tanár-diák viszony. Jó nyilván nem 15-16 éves diákra és 40-45 éves tanárra gondolok, mert ott egyértelmű a szándék. Hanem a fent említettre pl. 18-19 éves a lány, a tanár meg ilyen 25-26. Ők is ugyanúgy emberek, ha megtetszenek egymásnak, akkor miért ne? A tanár sem külön állatfaj. Szóval tényleg nem értem mi ezzel a baj. Valószínűleg, ha kialakul ez a vonzalom egy tanár és diákja között, akkor "privátban" összejönnének, az az egyetlen akadálya, hogy de ő tanár. És akkor? Mennyivel lesz másabb a szitu, ha megvárják míg a lány leérettségizik és utána jönnek össze? Annyi, hogy már nem a tanárja, de az egymás iránti vonzalmon ez mit sem változtat. Na mindegy, számomra ez nem érhető.
2016. ápr. 10. 22:50
 9/13 anonim ***** válasza:
3-as. Ez tényleg nagyon cuki😍
2016. ápr. 10. 22:52
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

Ok, akkor mondok 2 konkrét példát, hogy miért etikátlan:

- tanárbácsi finoman a diáklány tudtára adja, hogy másként is lehet jobb jegyet szerezni, és mivel a lány fél a szülei haragjától ha rossz jegyet visz/hajt az egyetemi felvételire, így belemegy, hogy tanárbácsival kicsit külön is foglalkozzon

- diáklány nagyon szeretne elindulni egy tanulmányi versenyen, ami az egyetemi felvételihez plusz pontokat biztosít, de nem őt akarja küldeni az iskola. Nosza, itt az alkalom a laborban ledobni a felsőt, és tanárbácsinál némi plusz előmenetelt kicsikarni.

Persze lehet mondani, hogy kit érdekel, ha egy tanár és egy diák (főnök beosztott, felettes alatta szolgáló, etc) ennyempenyézik egy kicsit, de amikor majd valaki más kerül be az az iskolai csapatba, és jut esetleg helyetted könnyen egyetemi felvételi pontokhoz, amikor valaki más kap előléptetést vagy fizetésemelést, amikor ő kerül a külföldre utazó sportcsapatba, te meg maradhatsz otthon tartalékként, csak azért, mert lepippantotta a tanárt, a főnököt, az edzőt, az elöljárót, akkor rögtön más lesz a véleményed arról, hogy mindenki azt tehet e amit akar, mit számít, hogy tanára e vagy sem.

2016. ápr. 10. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!