Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni a rendkívüli mértékű bizalmatlansággal? Miért vagyok képtelen közel engedni magamhoz bárkit is?
22 éves lány vagyok és életemben nem volt még komoly párkapcsolatom, sem szexuális kapcsolatom. Nem panaszkodom, mert rengeteg lehetőségem lett volna rá, így csak kizárólag az én hibám mindez.
Egyetemista vagyok, itt rengeteg buliba járok, koleszos is vagyok. Itt a koleszban az első évem óta már rengetegen udvarolgattak nekem, randikra hívtak. Középiskolás éveim alatt ugyanez, olyan is volt nem is kevés, hogy bulikban csókolóztam, fesztiválokon, külföldiekkel.
Amikor elmegyek valahová, hihetetlenül extrovertáltnak tűnök, mindenkivel beszélgetek, mosolygok, táncolok, nyitott vagyok. Olyan is volt, hogy lánnyal-fiúval felváltva smároltam, meg többel is egymás után.
Ezek alapján egy könnyűvérű r#bancnak tűnök, hallottam is már ilyen dolgokat.
Viszont ami emögött van, azt senki sem tudja. Senki sem tudja, hogy amikor a koli folyosóján köszön egy srác és mosolyog rám, én visszamosolygok, aztán lehajtom a fejem. Senki sem tudja, hogy 22 évesen szűz vagyok és életemben nem volt még senkim.
A testi része a dolognak az az, hogy kellemetlen érzés tör rám abban a pillanatban, amikor valaki a csóknál többet akar tőlem. Úgy érzem, akkor védtelen lennék, valaki megkapná a bizalmam, ami rettentően megijeszt. Azonnal abbahagyom a dolgot, menekülök, nem írok vissza az illetőnek, lemondom a találkozókat, mert meggátol valami belső erő. Olyan idegen nekem az egész, el sem tudnám képzelni azt sem, hogy valaki engem akarjon, csak engem, meg hogy valaki szemében kívánatos vagyok. Miért vagyok vagy lennék kívánatos? Teljesen kívülállónak érzem magam, ami tudom, hogy nem normális.
Nem vagyok aszexuális, egészen kicsi korom óta végzek önkielégítést, rengeteg fantáziám van és nagyon szeretem, ahogy kinéznek a férfiak.
Néha vannak olyan pillanataim, amikor úgy érzem, tudnék szexelni, aztán hamar el is illan ez a dolog. Lehet, hogy elítélendő a könnyűvérű lányok viselkedése, de én úgy lennék a helyükben. Úgy lennék én is olyan, aki könnyen felszabadul és kihasználja a szexualitását. Sajnos 16 évesen rá kellett jönnöm, hogy ez nekem nem fog menni, ez nem én vagyok, pedig szerettem volna.
Volt olyan, hogy egy srác - aki rettentően jóképű és jó testfelépítésű volt - le akart velem feküdni, én pedig mondtam neki, hogy benne lennék. Megtenni már nem tudtam... Nyitott vagyok és őszinte, de ez valahogy nem ment. Meg amúgy is, képzelem mennyire béna lennék és idióta. Azt sem tudnám, miért hogyan és miért csinálok. Egyszerűen nem érezném át, úgy érezném, hogy kihasználnak, hogy egy olyan részemet látják, ami nem kellene, mert az az enyém. Meg a szexről az a másik, ami eszembe jut, hogy a srác mondja a haverjainak hangosan, hogy én milyen voltam, hogy nézek ki meztelenül, stb..
Az érzelmi részét szintén távolinak érzem. Szeretek ábrándozni hosszú és komoly kapcsolatokról, de meghagynám magamnak ezt. Egyszer volt egy komolytalan két hónapos kapcsolatom még végzős gimis koromban.. Végre hajlandó voltam belemenni, miután a srác két évig próbálkozott nálam mondván, hogy szerelmes belém.
Nem ment. 19 évesen nem ment. Nem akartam találkozni, korlátozva éreztem magam, nem akartam beszélgetni, nem akartam semmit, csak egyedül lenni. Nem bíztam benne, ahogy soha senkiben és rettentően kellemetlen helyzet volt, meg szokatlan.
Lehet, hogy azért volt, mert kezdő voltam, de azóta sem adtam esélyt senkinek.. Mindig kitaláltam valami indokot, viszont ez így már nem állapot.
Köszi, aki elolvasta.
22L
Van ennek egy olyan veszélye,hogy egyszer talán meg fognak erőszakolni,mert a csókkal meg a laza viselkedéseddel felcukkolod a srácokat,aztán meg hirtelen tiltakozni kezdesz és nem engedsz semmit.Ez nem működik minden fiúnál,vannak akik ilyenkor már nem tudnak leállni,szóval vigyázz kikkel incselkedsz.Borzasztó lenne ha tényleg megtörténne,de az ilyen hozzáállású lányokkal szokott efféle baj történni.Vannak olyan pasik akik csak a felszínt látják és a felszín az,hogy bárkinek szétteszed a lábad,de ők nem értik meg,hogy ez csak a látszat.
Erre a problémára csak a szerelem jelenthet megoldást.Most úgy érzed,hogy nem vagy képes erre az érzésre,de ez csak azért van így mert még nem találkoztál a megfelelő fiúval.Várd ki amíg szerelembe esel és te fogod akarni a kapcsolatot meg a szexet.
Kicsit olyan vagy, mint a szöszi az Amerikai szépségben.
Szerelmes voltál már olyan fiúba, akit te akartál?
Ezt a szerelem dolgot mondja mindenki, de nem igazán hiszek benne. A kérdésben említett srác (aki szerelmes volt belém) eleinte olyannak tűnt, akibe tudnék szerelmes lenni. Laza, okos, humoros, kicsit elvont és nem is néz ki rosszul.
Még sem kellett már abban a pillanatban, amikor összejöttem vele. Azonnal frusztrált lettem. Így nem hiszem, hogy képes lennék eljutni odáig, hogy valakibe szerelmes legyek. Az nekem nagyon-nagyon ijesztő és összetett.
Ne ess kétségbe, a problémád lelki eredetű, így mint minden ilyen megoldható :)
Elolvasva a leveled, úgy érzem nagyon erős megfelelési kényszer dolgozik benned. Első körben azt tanácsolom próbálj picit azon elgondolkodni, hogy mi lehet ennek az oka, és hogyan ölt ez testet (nem csak a szexre gondolok). Természetesen ez a megfelelni akarás nem rossz, de vannak esetek amikor fölösleges. Ilyen például a szex és a párkapcsolatok. Vannak akiknek sok volt mindkettőből, és vannak akiknek egyáltalán nem volt semmilyen, még csók sem. Egyikkel sincs semmi gond amíg az nem keseríti meg az életet. Mindenki a saját tempójában halad.
Vágynál egy belsőséges kapcsolatra, de pont a szorongásod miatt nem szabad elsietned. Azt tanácsolom, ha nem érzed egy fiúról, hogy megbízhatsz benne, akkor ne is csókolózzatok. A tempót itt is érdemes tartani. Értem én, hogy sok esetben ez nehéz, de amíg a szorongásod nem múlik, úgysem érdemes tovább haladni. Apróbb léptekkel indíts. Beszélgessetek, ha megérdemli a srác, építsetek inkább ki egy bizalmi kapcsolatot. Nem mondom, hogy így nem fogsz csalódni, de úgy gondolom ez az első fontos lépcsőfok.
Az remek dolog, hogy nem félsz meghallgatni mások véleményét a gondodról, de elképzelhető, hogy neked ennél több kell. A helyedben elgondolkodnék annak a lehetőségén is, hogy szakembertől kérjek segítséget. Ártani biztosan nem fog ha felkeresel egy pszichológust, és beszélgetsz vele. Nem kell megijedni, nagyon sokan járnak ilyen "kezelésekre".
Előtte azért javaslom töprengj el azon is, milyen a kapcsolatod a férfiakkal. Nem feltétlenül szexuális értelemben. Kik azok a férfiak az életedben, jelenedben, múltadban, akikben megbízol és miért? Kik azok akikben nem, vagy csalódtál bennük és miért? Sokat segíthet, ha ezeket a gondolatokat leírod magadnak, hogy később aztán vissza tudd olvasni őket. Így egy picivel objektívebben látod majd.
Nagyon fontos, hogyha tényleg ennyire zavar téged a helyzeted, akkor céltudatosan foglalkozz vele.
Remélem lesz türelmed és elhatározásod, hogy változtass.
Legjobbakat kívánom neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!