Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire egészséges ha középiskolás diákként randizom az egyik tanárommal?
Mindkettőtöknek rosszul sülhet el.
Tanmese egy valós történetről.
Diáklány - ifjú tanerő összegabalyodott. "Csak" a legjobb barátnőjének mondta el = két hét múlva már mindenki tudta. Az egyik diáktárs szüleitől visszahallották a lány szülei, azok be az iskolába hatalmas balhé. Tanerő osztályról leszed, év végén "közös megegyezéssel" távozás, de nem vették fel máshova sem (a híred úgyis utolér). Tanerő felesége válás.
Diáklányt minden tanár kerülte mint a tüzet (nehogy hírbe hozzák), duplán figyelték a tanulmányi eredményeit, háziját, leckéit, felelését, összesúgott, gúnyolódott róla az egész iskola (hiába majdnem felnőttek, azért a tinik is ugyanolyan gonoszak tudnak lenni mint a gyerekek). Tanulmányi eredményei gyorsan romlani kezdtek, át kellett az érettségi évében rakni egy másik intézménybe, de ott sem lett jobb (a híred diákként is utolér) ugyanúgy ment minden tovább. Le tudott éppen érettségizni, de fel már nem vették sehova.
Biztos ezt akarod???
Régebben tanár voltam, a tanár-diák kavarás témája időnként elő-előkerült a tanáriban. Én egy esetről sem tudok, hogy a tanárt kirúgták volna, a valóságban az iskola tudomást sem vesz ezekről, amit tud, azt eltussol, a tanároknak pedig kuss van, tabutéma.
Cukik ezek a kommentek, hogy "kirúgják a tanárt", aranyos ez a naivság, csak azt nem értem, hogy ha valamiről fogalmatok sincs, miért kell meggyőződéssel állítani, mintha tudnátok is valamit erről, hogyan is működik a kulisszák mögött egy iskola.
Egyébként ne higgye azt senki, hogy én egyetértek ezekkel, én itt nem azt írtam le, ami az én véleményem, hanem ami van. Nem is véletlen, hogy már nem űzöm ezt a szakmát. Sok dolgot tudnék írni az iskolákról, ami van, és amivel nem értek egyet...
Sztorikat sem kérek ellenpéldákról, mert látványos botrányok persze vannak, a hírekben is előjöhet időként ilyen sztori, illetve ha a szülők megtudják a dolgot, akkor ők is botrányt csaphatnak, de ezek más esetek, ilyenkor a tanár valóban megütheti a bokáját. De ezek csak a kirakat esetek, a ritkábbak. A valóságban, az esetek többségében a tanárok visszaélései nem buknak ki, nincs látványos botrány belőlük, sokszor a szülők sem tudják meg, vagy csak utólag. Ezerféle minden történhet, de az biztos, hogy a híradóban néha felbukkanó botránysztorik a kivételek, a valósában az iskola inkább abban érdekelt, hogy csendben felejtődjön el egy ilyen, ha megtörténik. És bizony, hamarabb falaz az iskola az érintett tanárnak, mint hogy látványosan kirúgja, mert inkább az van érdekében, hogy minél kevesebben tudjanak a dologról, és minél csendben elfelejtődjön.
Aranyos a naivságotok, de majd felnőttök.
Budapesti gimnáziumban, a '90-es években több ilyen eset is volt. Egy harmincas magyartanárnő járt egy végzős sráccal, aki valószínűleg már betöltötte a 18-at, ezért nem volt belőle botrány, de azért furcsa volt. Állítólag kérőbb gyerekük is született. Az egyik matektanár pedig egy volt tanítványát vette el feleségül. Egy többnapos iskolai kiránduláson a spicces angoltanárnőt megdöntötte egy 17 éves srác, másnap a kisírt szemű nő láthatóan borzasztóan szégyellte magát, sajnáltuk.
Nem olyan ritka dolog ez.
16.: Még ma is? Az elmúlt 5-10 évben azért elég sok botrány derült ki. Komolyabban veszik ezt, mint évtizedekkel ezelőtt. Manapság falazni azért is veszélyesebb, mert már a törvény is bünteti, ha 18 év alatti diákkal kavar egy tanár. Ma sokan azt is pedofíliának tartják, ha egy 30 éves összejön egy 17 éves és 11 hónapos emberrel. Emiatt sok iskolaigazgató fél már attól, hogy bűnpártolással vádolják, ha nem tesz ez ellen. Másrészt van, amikor a diák nagyon fiatal. Nem mindegy, hogy egy majdnem 18 éves diák az egyik fél, vagy egy 13-14 éves gyerek. Utóbbi esetben, ha szőnyeg alá söprik a dolgot, komoly bűnpártolást követnek el a tanárok. Mi lehet annak az oka, hogy ennyi mindent eltussolnak? Az intézmény jó hírnevét féltik? Vagy olyan sok tanár létesít viszonyt a diákjával, hogy attól tartanak, évente kellene kirúgni valakit, és nehéz lenne pótolni?
A kilencvenes években voltam én is középiskolás, két ilyen kapcsolatról is ment a pletyka. Hogy mi volt igaz belőle, nem tudom, de az illető tanárokkal nem történt semmi.
Ezek után nem csodálkozom a gyermekotthonokban történő sok botrányon, K. Endre kitüntetésén, meg hasonlókon. Hány olyan eset lehet, ami sose derül ki?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!