Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Filléres prostik, milliós igények?

#12: Attól, hogy te még nem találkoztál adót fizető prostival (nem tudom, hánnyal találkoztál eddig...), attól még szép számmal vannak ilyen lányok. Több tucatnyi ilyen lánynak könyveltem már eddigi pályafutásom során, a legtöbben katáznak. Ugyanis a legális jövedelem nagyon hasznos tud lenni...
Amúgy látszik, hogy gőzöd nincs az egészről: nyugtát is elég (lenne) adni, ahhoz nem kell elkérni az ügyfél adatait. Csak akkor kell számlát adni, ha az ügyfél kéri. A boltban sem kérik el a nevedet, címedet, amikor bevásárolsz - mégis adóznak. A prostik legtöbben azért nem adnak nyugtát (még ha adózik is), amiért arc nélkül hirdetnek: a személyes adataikat védik így az esetleges zsarolás vagy zaklatás ellen védekezve.

#16: Ilyen kérdés után én biztosan azt hinném, hogy csak egy hülye telefonbetyár hív, és tutira én is rád csapnám a telefont. :D (Függetlenül attól, hogy adózok-e vagy sem.)
Számlát azért kérnünk, hogy költségként elszámoljuk az adott terméket/szolgáltatást. Csakhogy nem létezik olyan vállalkozás, amelyik szexuális szolgáltatást költségként törvényesen elszámolhatna. Tehát ez esetben a számlakérés kizárólagosan a szívatásról és a kötözködésről szól. Olyan vendéget meg ki akarna magának?...

#18: Oké, ha szerinted én nem értek a könyveléshez (miközben könyvelő vagyok), akkor ide másolom neked az Áfa törvény vonatkozó részét, hátha sikerül értelmezned... Látszik, hogy olyan buta vagy mint a föld, és fingod nincs az egészről...
Számlakibocsátási kötelezettség alóli mentesülés
165. § (1) Mentesül a számlakibocsátási kötelezettség alól az adóalany abban az esetben, ha
a) termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása a 85. § (1) bekezdés a), b), d), f)–o) pontja és a 86. § (1) bekezdés a)–i), l), m) pontja szerint mentes az adó alól, feltéve, hogy gondoskodik olyan, az ügylet teljesítését tanúsító okirat kibocsátásáról, amely a számvitelről szóló törvény (a továbbiakban: Számv. tv.) rendelkezései szerint számviteli bizonylatnak minősül;
b) a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője az ellenérték adót is tartalmazó összegét legkésőbb a 163. § (1) bekezdés a) pontjában, illetve a 164. § (1) bekezdés a) pontjában említett időpontig maradéktalanul megtéríti, és számla kibocsátását az adóalanytól nem kéri;
c) a légi személyszállítás nyújtása a 105. § szerint mentes az adó alól, feltéve, hogy gondoskodik olyan, az ügylet teljesítését tanúsító okirat kibocsátásáról, amely a Számv. tv. rendelkezései szerint számviteli bizonylatnak minősül.
(2) Az (1) bekezdés b) pontja nem alkalmazható a 6. § (4) bekezdésében, valamint a 89. §-ban meghatározott esetekben.
(3) Az (1) bekezdés b) pontja nem alkalmazható abban az esetben sem, ha a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása
a) egy másik adóalany vagy nem adóalany jogi személy részére történik;
b) az a) pont alá nem tartozó személy, szervezet részére történik, és az ellenérték adót is tartalmazó összege eléri vagy meghaladja a 900 000 forintnak megfelelő pénzösszeget.
(4) Az (1) bekezdés c) pontja nem alkalmazható abban az esetben, ha a légi személyszállítás igénybevevője az adóalanytól számla kibocsátását kéri.
(5) Az (1) bekezdés a) pontja nem alkalmazható a 85. § (2) bekezdésében meghatározott egyéb oktatás nyújtása esetén.
(6) Az (1) bekezdés b) pontja nem alkalmazható a 29. § a) pontjában meghatározott esetben, kivéve, ha az adóalany az adófizetési kötelezettsége teljesítésére azt a tagállami szabályozást alkalmazza, amely tartalmában megfelel a Héa-irányelv XII. cím 6. fejezet 3. szakaszában foglalt különös szabályozásnak.
Nyugtakibocsátási kötelezettség
166. § (1) Abban az esetben, ha az adóalany a 165. § (1) bekezdésének b) pontja szerint mentesül a számlakibocsátási kötelezettség alól, köteles a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője részére nyugta kibocsátásáról gondoskodni.
(2) Nyugta helyett az adóalany számla kibocsátásáról is gondoskodhat. Ebben az esetben mentesül a külön jogszabályban előírt gépi kiállítású nyugtakibocsátási kötelezettség alól [178. § (1) bekezdése].
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!