Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is így van?
Amikor nincs semmi bajod,mármint betegség vagy ilyesmi azt nevezik egészségnek. Amint a megnősülsz feleséged lesz, tehát az egész fele. Azért van így elnevezve hogy tudjuk hogy ha megnősülünk akkor ott valami elveszlik bennünk? Kevesebbek leszünk egy féllel stb..
Egy férfinek addig jó még egészséges és nem feleséges,nem?
Ez eléggé fordított logika.
"Amikor nincs semmi bajod,mármint betegség vagy ilyesmi azt nevezik egészségnek" -Na ez a félreértés gyökere.
Ha a szavak mögöttes életbölcseleti tartalmáról filozofálsz (pl. feleség?) akkor mindegyikkel azt kellene tenned, főleg ha hasonlatokat keresel.
Tehát a "nem vagyok beteg" csak részben fedi az egészség szó lényegi jelentését. Helyes értelmezés úgy néz ki, hogy: "Ha egész vagy akkor nem vagy beteg." De ez visszafelé nem igaz így, főleg, mert a betegség hétköznapi szóhasználatban eléggé leszűkült jelentésű.
Talán érthetőbb így: Mikor egész vagy, nem betegszel meg.
Amíg nem nincs ellenkező nemű emberrel szoros kapcsolatod, addig nem vagy egész. Erről szól a magyar szavak mödötti bölcsesség.
Régen egyébként a férfira is használták a feleség szót. Ebből látszik, hogy még értették a mögöttes tartalmat.
Persze az teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy mikor a pap kimondja, hogy "ketten eggyé lesztek" , az még nem teljesül azonnal és főleg nem automatikusan. A közös élet csak egy lépcsőfok a teljesség felé. A fél-ség megszüntetése, csak egy akadály elhárítása az EGY, azaz Isten félé vezető úton.
#18 tehát reprezentatív :DDD
De azért van különbség az "egy nő sem fog veled szóba állni" és "a többség máshogy gondolja" között.
Nem tudhatod hogy egyébként én milyen vagyok a valóságban,vagy hogy hogyan viszonyulok a nőkhöz és fordítva. Amúgy meg nem tudsz olyan kretén lenni hogy előbb vagy utóbb ne akadnál egy olyan nőre,aki leáll veled. Ja,és ez az utóbbi mondat nem saját börömön szerzett tanulságon alapul.Cáfolj meg ha máshogy gondolod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!