Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért szégyellik a nők a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szégyellik a nők a mellüket?

Figyelt kérdés

Pl. strandon bikiniben fürdenek, amiben szinte minden látszik, de mégis csak a mellbimbót takarják el.

Mi szégyellnivaló van a női mellben?

A nőiesség legszebb, legszembetűnőbb természeti ajándéka.

Nyáron olyan ruhát vesznek fel, amiben teljes a belátás, de a bimbót már szégyellik, takarják.

Ez miért alakulhatott ki?

Társadalmi elvárás?

Nem azt hiányolom, hogy miért nem járnak félmeztelen, de furcsa, hogy ha már büszkén kiteszik látványosan önmaguk tetszése szerint a mellüket, akkor miért takarják ahogy már kérdeztem a strandon?

#Mellek eltakarása.
2023. dec. 4. 18:40
 1/9 anonim válasza:
88%
Azért, mert ez a társadalmi norma, hogy a nemi szervet és a női mellet eltakarjuk. Mivel ebben élünk, megtanultuk, hogy ezeket a testrészeinket szégyelljük. Kérdezhetnéd akár azt is, hogy mi szégyellnivaló van a nemi szervekben, vagy akár én is megkérdezhetném tőled, hogy miért nem mész meztelenül a strandra, miért takarod el a farkad. Ha meztelenül akarsz lenni, akkor menj el egy naturista strandra, ott az a norma, hogy mindenki meztelenül van és azt nézik ki (sőt, ki is küldik), aki eltakarja magát.
2023. dec. 4. 18:46
 2/9 A kérdező kommentje:

Szinte sejtettem, hogy megszületik a farok kérdés.

Csak hogy mi pasik nem úgy járunk nyáron, hogy, kitesszük a farkunkat,közszemlére, úgy, mint ti nők teszitek a melleitekkel.

2023. dec. 4. 18:50
 3/9 anonim válasza:
95%
„Ti nők” 😄 hát nem tudom... én sohasem teszem ki a melleim. De aki kiteszi, az is azért teszi, mert így érzi jól magát. A mellbimbót meg eltakarja, mert, ahogy te is írtad a kérdésedben, ez a társadalmi elvárás.
2023. dec. 4. 18:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Akkor nem ti nők. (hogy mindig akad valaki,aki mindig kritizál valamit.)

Egyes nők.

Így már megfelel? 🤔

2023. dec. 4. 18:57
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Menjél nudista strandra, ott senki nem takar semmit.
2023. dec. 4. 19:13
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Én simán kirakom a mellemet bimbóstul, de a nagy, mély köldökömet pl. takargatom, valahogy számomra az a legintimebb, lehet egy gimnáziumi " trauma" miatt... 🤷‍♀️
2023. dec. 4. 21:33
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Vannak, akik kiteszik, és vannak, akik nem. Vagy te minden nőt kipakolt mellekkel látsz, vagy esetleg lehetne az általanosítást és tárgyiasítást mellőzni?
2023. dec. 4. 22:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk mert nem akarják idegeneknek mutogatni. A civilizáltabb országokban így szokás. S jól írja az #5-ös, ha a textilmentességre szavazol akkor menj nudira.
2023. dec. 4. 22:29
 9/9 anonim ***** válasza:
91%
Én lány vagyok, de nyáron konkrétan nőktől kaptam "beszólásokat" a mellemre. Mert szerintük túlsagosan átütött a pólón. Na mindegy, talán 40 évesen majd én is tinilányok mellét fogom nézegetni...
2023. dec. 5. 03:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!