Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Ha a nők legnagyobb részénél...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nők legnagyobb részénél esélytelen vagyok, adhat boldog, kiegyensúlyozott életet a rendszeres prostizás?

Figyelt kérdés
2023. jún. 1. 20:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10-es Én is így jártam.Ez van el kell fogadni.
2023. jún. 3. 10:30
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

Az vagyok, aki írta a keresztény nézőpontú válaszokat.

És nem próbáltál meg te "felszedni" valakit?

Persze méltósággal és figyelvén a másikra, az ő lelki világára és érzelmeire.

Persze nem azt mondom, hogy ezt kell tenned, ez csak egy ötlet.

Hátha ez működik.

Ilyenkor pedig nyilván figyelni kell arra, hogy nem biztos, hogy jók vagyunk egymásnak azzal, akit választanánk. Megfelelően sokat kell látnunk és értenünk a másikból, valamint a vele való kapcsolatunkból ahhoz, hogy elég biztosak lehessünk abban, hogy ő jó lesz feleségnek számunkra, de legalábbis, hogy őt akarjuk választani ténylegesen is és el akarjuk venni.

Még akkor sem biztos, hogy valaki megfelelő társ, ha egy ideig úgy tűnik, akár már párkapcsolatban.

Bár azt sem tudom, hogy volt-e már korábban barátnőd.

Ha igen, akkor ezt persze te is tudhatod. Bár akkor is, ha még nem volt.

Csak azért írtam ezt is le, mert nyilván nem jó az, ha két ember, akik nem is szeretik egymást, majd rossz lesz a házasságuk is, összeházasodik.

Az elég sok komplikációt szülhet mindkettejük, esetleg jövőbeni gyermekeik életében, és talán jobb lett volna, ha nem is házasodnak össze egymással.

(Persze mással is lehet gyermeke mindkét félnek, tehát nem a gyermekek megszületését ellenzem)

És ezzel amit leírtam, pedig nem a házasságot ellenzem, csak a rossz házasságot jobb elkerülni egy jóért(amire akár többet is várni kell), de akár azért is, hogy egyedül maradjunk, és így jobb legyen mindenkinek.

És nyilván még mindig azt állítom, hogy ha nem találsz párt, akkor sem helyes a prostituáltakkal való szexelés.

Amíg pedig nem találsz párt, addig is tudsz fejlődni más területeken, jobb emberré válni, olvasni a Bibliát, jobban megismerheted Isten dolgait, közelebb kerülhetsz hozzá, jobban megérthetsz különböző dolgokat, tényeket, folyamatokat, bölcsességet szerezhetsz, segíthetsz másoknak, stb. Szóval épülhetsz különböző dolgokban, javulhat az életed, másoknak az életén is javíthatsz. Tekintsd úgy, hogy addig mindenféle jó és hasznos dologra tudod fordítani az idődet.

És hozzáteszem, hogy nem vagyok tisztában a te lelki világoddal. Nyilván te jobban ismered azt, hogy neked milyen párra lenne szükséged, mennyire szeretnél próbálkozni párkereséssel, valamint hogy milyen esetleges nehézségeid vannak e téren.

Végül:

Ha vannak is nehézségeid, alacsonyabb az önbecsülésed:

►A nehézségeken felül lehet kerekedni, ha gondolkodsz, elmélkedsz velük kapcsolatban, nem félsz,elég erősen elhatározod magad. (Természetesen vannak olyan dolgok, amelyeket az ember legyőzendő nehézségeknek élhet meg, de valójában olyanok, hogy azt nem kéne megtenni. Pl. egyéjszakás kalandra felkérni egy lányt, nőt egy buliban.)

►Te is egy ugyanolyan értékes ember vagy, mint bárki más. Te is Isten teremtménye vagy. És akármi is az oka annak, ha alacsony az önbecsülésed, kevesebbre tartod magad, mint mást, ez akkor is így van. Úgyhogy nem kell azt hinned, hogy te kevesebbet érsz bárkinél. Felejtsd el nyugodtan az ilyen gondolatokat.

Ha más emberekkel való tapasztalatok alapján alakult ki ilyen benned, akkor is. Ugyanez. Azért mert mások nem viselkedtek veled tisztességesen, nem jelenti, hogy te kevesebbet érnél, mint mások. Ők gondolták rosszul.

Te is ugyanúgy érdemes vagy a jóra is, mint mindenki más, még ha ezt nem is így mutatja valaki, vagy nem is jó minden az életedben. Még akkor is így van, ha a társadalom mondjuk nem segít neked eléggé, hogy megfelelő életkörülményeid, életed legyen. A társadalom nem mindig igazságos. És nem mindig az kapja a rosszat, aki azt gondolhatnánk, hogy rosszat érdemelne, ahogyan a jót sem mindig az kapja, akiről azt gondolhatnánk, hogy megérdemelte azt.

Azt pedig nem vagyok benne biztos, hogy valóban tudod, hogy Isten akart-e neked párt.

Lehet, hogy csak a csalódottság beszél belőled. Nem tudhatod, mit hoz a jövő.

Ha Isten akar neked párt, akkor reménykedhetsz, hogy találsz valakit. Ha pedig nem akar neked, akkor jobb inkább, hogy ne keress.

De az is lehet, hogy a döntés rád van bízva valamely mértékben.

Ne hidd feltétlenül, hogy Isten azt akarja, hogy soha ne házasodj meg.

Bár persze olyan is van, hogy valakinek tényleg jobb nem megházasodni, vagy ilyesmi, de az egy másik kérdés.

2023. jún. 4. 23:55
 13/15 anonim ***** válasza:

#12-es válasz írója vagyok.

Még ezt megjegyzem. Ez nem konkrétan a kérdésedre válasz:

*Nem tudhatod, mit hoz a jövő. → Általában nem tudhatod biztosan, mit hoz a jövő. Ha Isten kijelenti, akkor persze tudhatod. De vigyázni kell azzal, hogy mely gondolatok vannak valóban Istentől. Az embernek egy csomó gondolat eszébe jut, és azok nem biztos, hogy Istentől vannak. (Lehetnek akár hibás gondolatok, amik csak az ember agyában születtek meg, vagy gonosz lelkektől származó gondolatok is.)

Aki a Szent Lélekkel már betöltekezett, annak persze könnyebb ezt már megítélni. (Erről az egészről a Bibliában olvashatsz többet. János evangéliumának 13-17. fejezetében, Apostolok Cselekedeteiben, János első levelében pl. találhatsz erről sok infót. De Pál leveleiben is van sok írás a Szent Lélekről)

És persze a legfontosabb kötelessége az embernek, hogy szeresse az Istent teljes szívéből, lelkéből, elméjéből, és minden erejéből, valamint szeresse embertársait, mint önmagát.

És higgyen Jézus Krisztusban.

Aki hisz Jézus Krisztusban, annak örök élete van!

2023. jún. 5. 00:13
 14/15 anonim ***** válasza:

És az említett írásokat javaslom is, hogy olvasd el, ha még nem tetted!

Nagyon jók és hasznosak.

2023. jún. 5. 00:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Egyet tudok èrteni azzal, aki a keresztény nézőpontú válaszokat írta... teljes mértékben. Mondjuk az én helyzetem kicsit más...
2023. okt. 1. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!