Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez milyen viszonynak számít ?
Hát részemről ez már megcsalás.
Érzelmi jellegű inkább nem fizikai. De ha ott lenne a lehetőség tuti megtennéd. Valószínű nem olyan jó a párkapcsolatod.ha másra így vágysz
Mint írták is, ez érzelmi megcsalás, a javából.
Konkrétan nem ismertetted a történetet, de ha alap esetet vesszük jóval súlyosabb mint ha lefekszel párszor valakivel. Miért? Mert kötődés van közöttetek, aminek a hátterében bizonyos érzelmek mindig megbújnak annak ellenére, hogy nem meri bevallani az ember. Kialakulása viszont amiatt fordul elő, mert a párodtól nem kapod meg azt a pluszt érzelmileg, ez esetben, mint írtad is csupán kommunikáció útján, amit tőle. Ez neked imponál, és ezért alakult ki a kötődés.
Sajnos, vagy szerencsére ugyan abban a cipőben járunk, annyi különbséggel, hogy bár kimondva nincs, de "elhajlási engedélyem" van a páromtól. Miértjére nem térnék ki, ahhoz bizalmasabb viszonyba kellene lennem itt jónéhány fórumlátogatóval, így veled is. Esetemben viszont a másik fél titkolta, előttem, hogy kapcsolata van, Erre fény derült. Mivel jelentős kettőnk közötti korkülönbség a javamra, így akkor úgy döntöttem kiszállok a "buliból". Mégsem tettem, mert jött egy kósza ötlet miszerint a fiatalabb féllel tudatosítom a neki minden bizonnyal "engedély nélküli" cselekedetének a súlyát. Próbáltam vele ezt, azt, de nem vezetett semmire.
Majd jött a megoldás, amit szintén nem részleteznék publikusan.
Bár nem tudom azóta, hogy alakulnak a dolgai (reményeim szerint jól) mert a düh, a szégyenérzet, és egyéb tényezők hatására megszakadt köztünk a kommunikáció.
Neked is azt javaslom, mint neki tettem volna.
Gondold át, megéri? Nem-e jobb lenne ezt inkább a pároddal, konkrétumok nélkül megbeszélni? Ha kitudódik (mer egyszer tuti ki fog) nagyobb lesz a baj mint, ha csak utalgatva a témára, magad bírod változásra, változtatásra. Sok minden lehet a háttérben, hívd fel ezekre a figyelmét.
Amennyiben Ő is hasonlóan érez irántad változtatni fog.
Azt, hogy a beszélgető partnerrel mit csinálj nem tudom, de semmiképpen sem azt mint velem tette az enyém. Saját magad járatnád le előtte, és még az is lehet nyomasztana életed végéig.
Kiegészíteném.
Mi van, ha mind a három?
Az, hogy érzelmi megcsalás, az nem kétséges.
Vegyük sorra!
1. Olvasatomban online ismeretségről van szó. Esetleg személyes kontaktus is volt/van?
2. Mi késztett arra, hogy el kezdj beszélgetni emberekkel, és szóba kerüljön a szex?
3. Miért pont vele alakult ki ilyen mondhatni bensőséges kapcsolat?
4. Mit jelent esetedben az "erős szexuális vonzalom"?
5. Konkrétan, mit érzel? Csupán szexuális vonzalmat, vagy valami mást is? Esetleg szimpatikus is az illető?
6. Próbálátál erről a másik féllel is beszélni?
Elnyomni soha nem fogod tudni. Csillapodni, idővel csillapodhat. Ezt hívják "patt helyzetnek".
Mivel a párodat nem áll szándékodban megcsalni, viszont kölcsönösen vágyat éreztek a beszélgetőtárssal egymás iránt, így három személyes a "sakkjátszma".
Abban is bizonyos vagyok, hogy a beszélgetőtársadnak, sem lehet könnyű ez a helyzet, főleg, ha vele is tudattad, hogy nem áll szándékodban megcsalni a párod. 1 év beszélgetés viszont mindkettőtökkel szemben arra enged következtetni, főleg a Te álláspontod alapján, hogy ez több egy natúr szexuális vonzalomnál. Szerelem nem lehet, mert ahhoz jóval több kell. Talán azt kapod a beszélgetéseitek folyamán tőle, amit a párodnál hiányolsz. Ez lehet figyelem, esetleg nyitottság olyan vágy felé amit fel sem mersz vetni a párodnak, vagy bármi apró dolog, ami hiányt pótol számodra.
Itt merül fel a kérdés!
Vajon "Ő", mit érez ezzel kapcsolatban?
Legnagyobb problémát viszont neked okozza, mivel a párod tiszteled annyira, hogy fizikálisan ne csald meg. Az érzelmeid viszont a másik fél irányába vannak figyelemmel. Az is előfordulhat, vagy már elő is fordult, az erős szexuális vágy okozataként, hogy mikor együtt vagy a pároddal, akkor a harmadik félre asszociálsz, és mintha vele élnéd át amit átélsz. Ez a párkapcsolatodban mindaddig nem okoz gondot ameddig ez párodnak le nem esik. Onnantól kezdve már bonyolódik tovább a folyamat, aminek esetek legnagyobb többségében szakítás a vége.
Szerintem, (de ez csupán az én személyes véleményem) mielőbb beszéld ezt meg a beszélgetőtárssal. Talán együtt ki tudtok találni valami tartható, elfogadható, megoldást, hogy senki ne sérüljön. Bár ez esetben is ott marad a nyomasztó érzés, de kezelhetővé válhat.
Szerintem kezded érteni, miért súlyosabb az érzelmi megcsalás, a valódi értelemben vett megcsalással szemben.
Esetedben viszont 99,99%-ban biztos vagyok benne, bár mennyire is nem szeretnéd meg fog történni fizikálisan is, csupán idő kérdése. Az érzések a józan ítélőképességnél erősebbek egy ember életében, és ez ellen nem tudsz mit tenni.
Hogy ez minek számít? Barátságnak!
Csakhogy férfi és nő között nem létezik igaz barátság, ez régi tapasztalat.
Talán igazad is lehet, de vannak kivételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!