Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » A hosszabb ideig tartó szexmen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hosszabb ideig tartó szexmentes életnek lehet pozitív hatása?

Figyelt kérdés

Már évek óta nem feküdtem le senkivel, és valahogy úgy érzem, hogy megszoktam ezt a dolgot. Azt hiszem, hogy számomra talán elképzelhetetlen az, ami talán inkább a fiatal párokra jellemző, hogy naponta többször szexelnek, stb. Mondjuk nem is vagyok már 20 éves. De talán lett ennek némi előnye is.

Például jobban kialakult bennem az, hogy az önmegtartóztatásra jóval erősebben képes vagyok, mint az átlag ember. Hallom, egyesek "meddig bírják" szex nélkül. Hát, én akármeddig kibírom.

Aztán talán ennek is köszönhető az, hogy kevésbé igénylem a romantikus kötődést. Nekem ugyanis évek óta nincs részem romantikában sem, éppen ezért nem igazán rázna meg olyan dolog, mint az elhidegülés, vagy a szakítás.

Mivel változtatni akarok az életemen, úgy gondolom, ezek a tulajdonságok elég jó fegyverek lesznek nálam. A szexualitás nem tart a markában, és valószínűleg szerelmi csalódástól sem kell félnem, mert lényegében aromantikus lettem.

Lehet, így kezdődik majd el a sikersorozatom, ezekkel az előnyökkel?

2022. ápr. 23. 22:55
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Ezek nem előnyök... tudat alatt, lelked mélyén nagyon is vágynál a kötődésre, egy megértő társra, partnerre, szerelemre. Amit csinálsz úgy hívják hárítás. Racionálisnak tűnő okokat kreálsz magadnak hogy megmagyarázd annak ellentétét amire valójában vágynál. Ne tedd! Nyílj inkább ki mások felé, mintsem bezárkózz.
2022. ápr. 23. 23:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Nyitni éppenséggel nyitni fogok. De szerelemre nincs szükségem, mert az csak hátráltat. A legutóbbi szexuális partnerem miatt 6 hónap elment az életemből. Annyi időbe telt, mire túltettem magam rajta.
2022. ápr. 23. 23:06
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
#2 nem tetted magad túl rajta, a pasin igen, de a tüske, a negatív áthúzódó hatások ott ketyegnek benned. Tanulj az esetből (hogy kerüld el a jövőben a hasonló típust), de ne a negatív hangokra hallgass magadban.
2022. ápr. 23. 23:12
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Olyan pasit keress, akinek nem az a celja hogy lefekudjon veled, hanem hogy elobb megismerjen, es baratkozzatok.
2022. ápr. 23. 23:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Férfi vagyok, tehát nővel voltam együtt. A romantika szerintem már kihalt belőlem. Már csak az motivál, hogy sikeres ember legyek, ezért akarok kimenni a világba, hogy ott is tegyek a céljaimért. Ezért gondoltam arra, hogy a hosszú szexmentes időszak alatt a képességeimet, amiket szereztem, az előnyömre tudom fordítani.
2022. ápr. 23. 23:28
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Igen ez így van, a szinglik sokkal sikeresebbek az életben. Tudsz a hivatásodra koncentrálni.
2022. ápr. 24. 00:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egyénfüggő. Én is évek óta egyedül vagyok, és rám nincs jó hatással. Időnként rossz kedvű vagyok és szomorú vagy éppen feszült és ideges. Nem a szex hiánya miatt, hanem mert hiányzik valaki, akit szerethetek, átölelhetek. Bár azt nem tagadom, hogy maga a szex is hiányzik időnként.

Én is próbálok hárítani, pl. nem végezni önkielégítést hetekig, de aztán csak megteszem, úgy érzem, időnként szükségem van rá, mégha ez fényévekre is van a szextől.

Úgy gondolom, mint mindenben, a szexben is lehet mértéket tartani, megtalálni a középutat, és akkor nem megy más dolgok rovására. Természetesen szükség van önkontrollra, hiszen vannak olyan időszakok, amikor nincs lehetőség a szexuális együttlétre.

Én nagyon vágyom arra, hogy egy Nő szeressen velem lenni, és ennek -részemről- része a boldog szexuális élet is.

44/F

2022. ápr. 24. 14:26
 8/8 anonim ***** válasza:
44 évesen azért ez a gondolkodás gáz. Ilyenkor már megtanulsz egyedül boldognak lenni, és ha épp van valakid az csak egy bónusz jó, de pont annyi, úgy is szabad kezelni. Ha hiányzik társaság menj el bulizni, és ne akarj senkit ölelgetni, inkább azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy a másiknak hiányzik-e a te szereteted. 30 év felett már csak poénként kell a kapcsolatokra tekinteni, lehet komoly is, de nem szabad elképzelni az életed senkivel, mert ha ott hagy nem fogsz tudni talpra állni.
2022. ápr. 24. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!