Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az orgazmus a legerősebb öröm érzés mind közül?
A legintenzívebb testi öröm érzés, lehet.
De szerintem nem az az univerzálisan legnagyobb örömérzet, amire képes az ember, lelkileg, nekem legalábbis volt már erősebb is. Pl mikor először kézbe vehettem a kislányom. Fizikailag megközelítőleg sem úgy éreztem magam, mint orgazmus után (sőt :D ), de mégis szerintem az volt életemben a legintenzívebb örömérzetem, amit valaha éreztem.
#4.
"...Hosszú távon alkalmazva az MDMA-t, többek között az agyi szerotoninkoncentráció jelentősen csökkenhet. Emiatt a kiváltott "pozitív" hatások késöbb csökkennek.
Az erős eufória-érzet a későbbiekben már csak nagyobb dózissal érhező el, vagy egyáltalán nem érhető el.
Krónikus alkalmazás esetén emellett funkcionális agykárosodások is megjelenhetnek.
A funkcionális agyi károsodások tünetei az alábbiak:
Alvászavarok (főként insomnia);hangulatzavarok (depresszió, szorongás, pszichózis, skizofrénia);agresszivitás fokozódása, paranoia;szellemi teljesítmény romlása (kognitív deficit),memóriakárosodás, memóriazavarok.
Az MDMA-függőség [...] más kábítószerekhez viszonyítva viszonylag alacsony mértékű.
A veszélye abban rejlik, hogy alkalmazása esetén a fiatalok az ecstasy mellett tapasztalható „klubélmény” miatt növekvő rendszerességgel fogyasztják, ezáltal megnő a módosult tudatállapottal járó balesetek és a szövődmények száma.
Ezen kívül a rendszeres fogyasztás hozzájárul a korábban említett agyi károsodások kialakulásának esélye..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!