Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Mit gondoltok a szexista...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a szexista emberekről? Hogyan próbáljátok meg kezelni őket? Női-férfi oldal is érdekelne.

Figyelt kérdés
Szexista = Az egyik nemet (többnyire a női) a másikkal szemben hátrányosan megkülönböztető (gondolkodásmód).
2021. máj. 4. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen feküdjön le a saját nemével, ha már csak azt tekinti egyenrangúnak. A másik nemet hagyja meg a normálisoknak :D
2021. máj. 4. 17:46
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Valamit elnyomni próbál magában. Én maradok a sikamlós, szűk, meleg, nedves hüvelynél. F
2021. máj. 4. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:
16%
Olyankor örülök hogy van még aki felvállalja a véleményét.
2021. máj. 4. 18:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Néha dühös leszek, néha elkeseredett, néha csak nevetek rajta. De onnantól kezdve kerülöm azt az embert, nem barátkozok vele.

N

2021. máj. 4. 18:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Régebben nagyon bántott a szexizmus (mindkét nem felé), de ma már csak elfogadom, hogy ilyen vélemények is vannak. Én sose leszek szexista, és ez a lényeg. Mindenki másnak jogában áll annak lenni, elengedtem, hogy bárkit is megváltoztassak, úgy se tudnám. N
2021. máj. 4. 19:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló a véleményem mint 5#-nek csak F vagyok. Igyekszem nem szexista lenni
2021. máj. 4. 19:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Elfogadom. A piszível az a baj, hogy ugyanolyan kirekesztő mint az összes többi szélsőség, vagyis csak a hasonló gondolkodásmódot fogadja el.

Én nem. Én elfogadom, ha valaki egy nyíregyi kis faluban nőtt fel, és emiatt azt a gondolkodásmódot sikerült csak elsajátítania. Elfogadom, hogy aki a nőt csak mosogatni látta életében, az azt hiszi hogy csak erre való. Elfogadom, hogy a környezet ahol élsz és ahol szocializálódtál, olyan hatással van rád, amiből nem feltétlenül tudsz kiszabadulni.

És nem bántom ezeket az embereket. Nyilván nagyon károsnak tartom, de azzal ha a "te szexista paraszt" szöveget nyomom, nem leszek előrébb. Egyrészt tamadásra támadással reagálnak, akkor is ha igazad van. Másrészt ezek az emberek annyira buták tudnak lenni, hogy nem éri meg a vita.

Én az emberek, a társadalom oktatásában hiszek, és abban hogy pozitív példával kell elöl járni. Abban hiszek, hogy nőként igenis van lehetőségünk a szexista sztereotípiák ellen menni, és a mi eletünk alalításával, azzal hogy értekes emberek vagyunk megmutatni, hogy a nemek között csak ágyéktájékon van különbség.

Ha egy szexista férfit leanyázok, visszaanyáz, és annyi. De ha majdani doktornőként megmentem az életét, az kicsit jobban elősegíti a véleménye alakulását. Ugyanez pasiként. Ha férfiként mersz sírni, mersz "bzis" dolgokat csinálni, teszel a toxic masculinity ellen, a világ általad, az egyéni felelősséged által változik meg.

Nem mellesleg első sorban nem a hatvanas korosztályt kell meggyőzni, hanem a gyerekeket kell oktatni már kis ovis kortól, például arra hogy otthon nem csak anyu dolgozik, hanem apu is. Arra, hogy apu is sírhat. Arra, hogy a kisfiúk nem csak autóznak, a kislányok nem csak barbiznak, hanem azzal játszhatsz, amivel szeretnél. Hogy nem a lányoknak privilégium csak azért mert lányok, és ha egy nő sír akkor nem csak hisztizik vagy menstruál. Ez bizony szintén egyéni felelősséggel, otthon kezdődik. Senki nem tudja megváltani a világot, de mindenki tud egy kicsit alakítani rajta, és legalább a saját környezetében boldogságot teremteni.

2021. máj. 4. 20:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szexista voltam. Amióta megismertem a velem legazonosabb lányt akivel valaha találkoztam, már nem vagyok szexista. De azért, mert ő is szexista volt, és szidta folyton a férfiakat, és kiábrándultam magamból, hogy én is ilyen gyökérül néztem ki.
2021. máj. 5. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!