Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Endometriózissal diagnosztizáltak nemrèg. A barátom nagyon beleásta magát a tèmába és azt mondta, hogy hormonproblèma okozza.. A rendszeres (napi szintű) orgazmus állítólag helyrebillenti a hormonszintet ami segíthet..igaza van?
A tavalyi évben, azaz 2020-ban több mint 4400 tudományos cikket publikáltak endometriózis témában. Lista:
Mit jelent az, hogy a barátod beleásta magát? Érti a CA19-9 antigén szerepét? Keni-vágja az exoszómákat?
Oké, mutatott cikkeket. Ezt hívják úgy hogy mazsolázás. Vagyis fogja azt ami tetszik neki és megmutatja.
Amúgy az orgazmus jó, de valakinek az egészségi állapotát felhasználni arra, hogy szexuális dolgokra rávegye - ha az a valaki amúgy magától nem akarná - ez ritka gusztustalan dolog.
(Az meg megint egy másik kérdés, hogy ha annyira nem illeszkedik a szexuális igényetek, hogy trükköznie kell, akkor az mit jósol a kapcsolatról, de ez nem annyira tartozik ide.)
Nem tudom, hogy az orgazmus hogyan befolyásolja az endometriózist. Laikusként tapasztalatom csak abban van, hogy amikor teljesen szexmentes időszakom van, akkor rövidebbek a ciklusaim, mint amikor rendszeresen szexelek. Nem szedek fog.gátlót, nem ehhez van köze. Orgazmusom lenni szokott minden alkalommal, úgyhogy nem tudom, hogy ilyenkor az indít-e be dolgokat, vagy az aktushoz kapcsolódóan felszabaduló egyéb hormonok + a többi élettani hatás - de többször "ki lett próbálva", és nálam ez megáll.
Ahogyan az is,hogy a nagy mennyiségű koffein illetve a szójatartalmú ételek szintén 3-4-5 nappal rövidebb ciklust és brutális mellfeszülést okoznak (megint csak egyszemélyes mintámon tesztelve).
Szerintem egy próbát megér, de az orvosi kivizsgálás is menjen azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!