Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miként lehet feldolgozni, kapuzárási pánik, ha egyre többet álmodozom a régi szeretőkről, feleségem fiatalkori énjéről és kevésbé hoznak lázba a korombéli nők pl. utcán?
50 éves vagyok. Nagyon hiányoznak a szép nők, a fiatalkori szeretők, de főként nejem fiatalkori személye, megjelenése. Tudom, bunkón hangzik, de ha átnézek az ágy túloldalra egy idős, túlsúlyos, megfáradt nőt látok, és már nem látom benne azt, akit feleségül vettem. Persze, én sem vagyok már 20 éves, de belül mindez fel sem tűnik. A tükörben, egy charme-os, ám idősödő férfit látok. Néha azt sem értem, ki a fenét nézek a tükörben.
Te, miként éled meg mindezt? Rokonod, szülő, barát esetében, mit tapasztaltál, ők hogy viselik, mit tesznek?
+60-as pasiként úgy látom, hogy ahogy öregszik az ember, mindig "a koromhoz képest jól nézek ki" ítéletet fogalmaz meg magával kapcsolatban. És ez igaz is! A KORÁHOZ KÉPEST valóban jól néz ki, ha vigyázott magára. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy másnak a tükrében nincs ott a "a koromhoz képest" kitétel. Mert bármennyire fiatalos is valaki, vannak apró jelek, részletek (az ördög ugye a részletekben rejlik), amelyek habozás nélkül lerántják a leplet. Pl a hónalj és a bicepsz találkozásánál óhatatlanul is megereszkedik a bőr az időskori izomvesztés következtében. (Ami már húszéves korban megkezdődik!) Ez szemből, a tükörben nem látszik. És vannak még ilyen nüansznyi árulkodó jelek.
Egyébként baromi nagy csapda a házasság, ezt jó lenne fiatalkorban tisztázni magunkkal. Mert mi kell fiatalon? Jó nagy segg, jó nagy mellek, hogy legyen mit fogni. Aztán az évek múltával ezek a túlméretes idomok kezdenek teherré, felesleges ballaszttá válni.
Nekem szerencsém volt, mert amikor másodszor nősültem, 40+ évesen, olyan nő kapta el a tökömet, aki még ma is formás, és akire még most is élmény ránézni. És bármennyire szégyellem, beleborsózik a hátam, ha a csöcsös-faros exemre gondolok.
Egyébként, ha rajtam múlna, receptre írnék ki minden 50-es férjnek egy háztüzet, vagy hasonló formátumú eseményt. Ami után újra hátat hátnak vetve, egymásra utalva hoznák helyre az elszenvedett veszteséget. Mindjárt elfelejtenék a fiatal pipihúst, és felötlenének a rég emlékek, amiket együtt vészeltek át.
Örülök, hogy ilyen sokan hozzászóltak!
Magam sem akarom megcsalni a párom, nálam sem erről szól a helyzet. Ezért őrlődöm egy ideje, mi történik velem, velünk. Jó megfogalmazás, hogy a hódítás élménye, a flörtölés, (szex témában, új partner felfedezése) hiányzik.
Olyan jó lenne a mostani élettapasztalatokkal, tudással, elért eredményekkel 25-30 évesnek lenni. Mennyire egyszerűbb lenne az ismerkedés, a partnerek meghódítása (nappal és éjjel egyaránt ;)).
4es válaszoló vagyok
Tök jó válaszok jöttek, én is megköszönöm, de nekem az lenne a kérdésem, hogy akkor én, aki 29 vagyok most:
Miért akarjak házasságot?
Miért akarjam lekötni magam egy ember mellett, amikor azt látom, hogyha nem is megbánja mindenki, de visszasírja a szingli életet, amikor szabadon pasizhatott/vadászhattott?
Mi a jó Nektek a házasságban/ hosszú kapcsolatban?
Biztos észrevetted azt is, hogy emellett mindannyian azt írtuk, hogy ennek ellenére nem akarnánk félre lépni (max. mélyen, titokban magunkban szívesen megtennénk időnként), válni meg főleg nem. Hiába vágyunk a flörtölésre, kicsit ismét megint átélni milyen az újat, ismeretlent érinteni, felfedezni. Ez a pillanatnyi élmény nem ér fel azzal a mély szeretettel ami már kialakult köztetek, a sok közös évvel, emlékkel, közösen felépített élettel, azzal, hogy fixen van kire számítanod, hogy van kihez hazajönnöd, hogy van aki örül neked mikor hazajössz, van kit hazavárnod, van akivel vannak közös terveid, céljaid, hasonló, közös gondolkodásod, nézeted, elképzelésed a világról...KÖZÖS életed. Csupa nagybetűvel.
Tehát, jó az a szabad flörtölgetés, ismerkedés a szingli életben, de az a sok másik, sokkal többet érő dolog nincs.
Annyit tudsz tenni, hogy nem sürgeted, nem kapkodod el, hogy lekösd magad. Kiélvezed az életet amíg teheted. Persze ettől még 20 év múlva ugyan úgy hajt belülről a vágy, a kíváncsiság más felé, de legalább kihasználtad az időt amíg tehetted.
43n
"Miért akarjak házasságot?
Miért akarjam lekötni magam egy ember mellett..."
Mert noha csak a nőket hívjuk így, valójában te is csak FELE-ség vagy. Ő teszi az életedet, ő tesz téged teljessé. Bármit kap tőled, valami mást, valami többet ad vissza.
Tegyél pénzt a kezébe, és ÉRTÉKET varázsol belőle.
Add neki a spermádat, UTÓDDAL fog megajándékozni.
Adj neki házat, és OTTHONT kapsz tőle.
Emeld őt királynői rangra, és egy egész KIRÁLYSÁGOT épít neked.
Persze ehhez valóban olyan partner kell, akit szívből szeretsz, és akinek holtig fenn tudod tartani a szerelmét.
4/14-es!
A kapuzárási pánikot meg kell élni, ez is az élet része. Ám azt ne feledd, akkor is megéled 50 éves korod körül, ha szingli vagy. Annyi különbséggel, hogy ha úgy tekintesz vissza, kiderül egyedül vagy. Hozzám és a partnerrel, élettárssal, házastárssal rendelkező ötvenesekhez hasonlóan már Te sem kellesz a huszonéveseknek. Ám egy ötvenes szingli a kora bélivel már nem fog saját családot alapítani. Huszonévesen még megteheted, ha mázlid van (hiszen sok embernek van), akkor hosszútávú kapcsolatod és családod is lesz.
Barátaim, kollégáim között több megkeseredett, depressziós szingli van. Ők azon bánkódnak, hogy nincs párjuk, családjuk, plusz ott van nekik is a kapuzárási pánik. Ehhez képest én örülhetek, milyen kis hülye problémákon jár a fejem néha. Majd szépen túlteszem magam, mert nincs időm tovább agyalni ezeken, a négy gyermekem, unokám, nejem és idős szüleim mindennapos nyüzsgései miatt. Hiszen aktív felnőtt férfiként legtöbbször mindenki tőlem várja a döntést, az áment.
19-es
Szomszédunkban él egy olyasmi ember, mint a 17-es. Felesége egy istennő a szemében. Ha a pasit bármiről kérdezik, nejéhez irányít mindenkit. Legyen az a futár: "Feleségem intézi, ő tudja, miről van szó." A szerelőket: "Feleségem intézi, ő hívta ki." A postást: "Feleségem veszi át, ő intézi." Vagy akár a szomszédokat: "Feleségemet kérdezd, ő tudja van-e itthon. Vele beszéld meg. Majd ő megy le a lakógyűlésre, hiszen ő tudja, miről van szó." Amikor kérdik, hová mentek a hétvégén, merre mentek nyaralni? "Feleségemmel beszéld meg, ő találta ki, mikor merre megyünk." Lejössz a kertbe egy sörre? Lejössz pingpongozni a garázsba? - "Kedvesem! Gond, ha lemegyek a srácokkal? Jó, leviszem a szemetet is. Nem, nem leszek sokáig!"
Vásárolni nem járnak, mert interneten mindent meglehet rendelni. (nem a vírushelyzet miatt alakult így, soha nem jártak boltba) Óvodába, iskolába a pasi viszi a gyerekeket, délután vagy ő hozza haza vagy a bébiszitter. Vendégségbe ők nem járnak, hozzájuk pedig csak a nagyszülők és évente kétszer a gyerekek születésnapján jönnek gyerekek. A házban élő csemetékkel nem vegyülnek, éppen nem érnek rá. A születésnapjukra nem jönnek át, de ők sem hívják meg a mieinket. Nincs tévéjük, nem hallgatnak rádiót, nem játszanak videójátékot, a gyerekeik nem ismerik az internetet sem. Lakásukban még egyik szomszéd sem volt bent.
Arra azért kíváncsiak lennénk, szexet, mikor kap a pasas. Gondolom, erről is a felesége dönt. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!