Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Mit jelent az ha valaki perverz?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent az ha valaki perverz?

Figyelt kérdés

2020. júl. 8. 23:12
 1/4 The Dead and Dreaming ***** válasza:
100%
Szerintem az már perverznek mondható, ha valaki több olyan nem szokványos dologra is vágyik ami esetleg fétis vagy különböző "játékok" amit az emberek többsége visszataszítónak tartana. De egyébként totál egyéni, hogy kinek mi számít perverz dolognak.
2020. júl. 8. 23:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
olyan dolgokra vágyik ami eltér az átlagostól
2020. júl. 8. 23:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
2020. júl. 9. 00:47
 4/4 anonim ***** válasza:

"A perverzió az emberi viselkedés azon formáira vonatkozó kifejezés, amelyek eltérnek a hagyományostól és normálisnak tekintettől. Eredeti definíciója szerint "elhajlás az eredeti jelentéstől vagy tantól", szó szerint elfordulás a normáktól. A perverz szót többnyire pejoratív értelemben használjuk az ilyen viselkedést követő személyekre."

A "hagyományos" és "normális" viselkedési formákat társadalmi konszenzus határozza meg, ezért térben és időben is máshogyan értelmezhetjük a szó jelentését (mondjuk ami az ókorban tök normális volt, az ma perverz és ami ma a távol keleten tök normális, az itt nálunk perverz).

Szerintem egy baromság a "perverz" szó és a pejoratív használata, mert a normalitás egyénenként is tud szubjektív lenni (ami nekem pl. hétköznapi szex, az a szomszédomnak már lehet perverz).

2020. júl. 9. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!