Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő a következőkben? Kétségbeesett vagyok, aggódok, senki nem nyújt megnyugtató választ.
Nos,18éves lány vagyok.Folytonos alhasi,nagyon erős jellegű fájdalom miatt orvoshoz fordultam,hosszas keresgélés után megtudtam,hogy cisztám van 7db. A problémámra fogamzásgátlót kaptam.17napot késett a menstruációm(feltételezem hogy a ciszta miatt).
A 18.adik napon barnás folyásom volt,enyhe véres beütéssel,aztán a következő 3 napban már inkább pecsételő vérzés jellegű volt. Szokatlan jelenség volt,gondoltam hogy a ciszta miatt volt a késés,és ez a nagyon kevés mennyiség. A tisztasági betétet alig színezte meg. Ekkor kezdtem el a fogamzásgátló szedését. A kérdésem lehet zavaros,de bízok benne mások számára érhető.
Nos, tanakodtam,és nem tudom hogy ez a pecsételő vérzés tekinthető e mensinek. Nagyon tartok attól,hogy a 7napos szünetben nem fog megjönni,ez miatt. Esetleg tanácsokat tud valaki adni? Mindenfelé képpen meg fog jönni? Nagyon aggódok!😞
A szervezetnek kell idő amíg beépül a gyógyszer előfordultat köztes vérzés,
De a pecsételés nem számít menstruációnak.
De ha már elkezdted szedni a fogamzásgátlót ne hagyd abba. Mert azzal csak még zavarod a ciklust.
A 7 napos szünetben bármikor megjöhet a megvonásos vérzés. Az is jó ha a 7. Napon jön meg és az is rendben van ha az első vagy a 4. 5. Napon
De az is előfordulhat hogy nem fog jelentkezni megvonásos vérzés +/- 1-2 hét csúszás belefér.
De ha nem rendeződik a mesterséges ciklus fordulj orvoshoz.
Azért írom hogy mesterséges mert Fogamzásgátló mellett nem valódi menstruációs vérzésről beszélünk hanem Megvonásos vérzésről!!!
De bármi kétséged van keresd a Nőgyógyászod, ne csak akkor menj ha baj van
Azért van hogy segítsen.
Inkább 100 felesleges kör mint 1x 1 ijedtség!!!
25N
Köszönöm szépen első kommentelő.😊
Igen 7 db.Méretükről halvány fogalmam sincs,nem tüntette fel az orvos,gondolom kisebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!