Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
8. napja szeden a Novynettet. Már védekezés nélkul is lehet? A mensim 1. napjától szedem.
Első alkalommal történő szedés
- várjon a menstruációs ciklus kezdetéig, addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata (kondom, pesszárium, spermicid). Az első tablettát a menstruációs vérzés első napján kell bevenni.
- ha már elkezdődött a ciklus, akkor elkezdhető a tabletta szedése a menstruációs ciklus 2-5. napján is, függetlenül attól, hogy még tart-e a vérzés vagy már nem. Ebben az esetben az első ciklusban, a tablettaszedés első 7 napján más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni.
- ha már 5 napja elkezdődött a menstruációs ciklus, akkor várni kell a következő ciklus kezdetéig. Addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata. A tabletta szedését a következő menstruáció első napján lehet elkezdeni.
Ezt valaki elmagyarázná nekem?
Azt jelenti,hogy a mensid első napjától kell elkezdeni szedni.Elkezdheted a mensid 2.-5.napján is,de ebben az esetben 7 napig gumizni kell mellette.
Ha már a mensid 5.napja is elmúlt,akkor már ne kezd el,hanem várd meg a következő hónapban aktuális menzeszedet és akkor az első napján kezd el szedni.
Ezt jelenti,amit bemásoltál.
A kérdésedre a válaszom:
Én megvártam az első hónapot a tablettánál és csak után mertem óvszer nélkül is szeretkezni.A helyedben ezt tenném,de ha bizonytalan vagy kérdezd meg az orvosodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!