Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két fogamzásgátló tabletta kihagyása első héten. Mennyire gáz a helyzet?
Szombaton kellett volna elkezdenem a gyógyszert, de elfelejtettem bevenni ezért vasárnap vettem be, úgy hogy majd aznap a vasárnapit is beakartam. Csak éppen az is elfelejtődött, így a vasárnapit(tegnapit) ma vettem be 14 órával később..
Soha nem történt velem ilyen és nagyon félek most.
Aktus utoljára a szünet első napján volt.
Egy tablettát hagyott ki az 1. héten
- Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez 2 tabletta egy időben történő bevételét jelenti
. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő 7 nap alatt, pl. gumióvszert. Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor, fennáll a terhesség kockázata. Ebben az esetben forduljon orvosához.
Ezt írja a fogamzásgátlóm papírja (Corenelle).
Először fordult elő velem. Sajnos elég szétszórt voltam mostanában. És eléggé megijesztett, hogy becsúszhat egy terhesség. Nőgyógyászt azért megfogom látogatni.
A válaszokat pedig köszönöm!
Az az egyetlen mázlid, hogy legalább csak a szünet első napján volt szex. Kihagyás szempontjából a szünet utáni első hét a legveszélyesebb, mivel a nők egy részénél a szünet végére már majdnem érett tüsző van a petefészekben. ha időben, normálisan elkezded szedni, akkor az nem tud megrepedni, de ha kihagysz egy-két szemet, akkor a peteérés befejeződhet és bekövetkezhet az ovuláció. Mivel a spermiumok több napig életképesek benned, így a korábbi aktusból lehet terhesség.
De azért 7 napig csak elég szélsőséges esetben élnek, és ugye az sem biztos, hogy te a nők azon részéhez tartozol, akinek egyáltalán a szünetben elindul a tüszőérés.
Ha mondjuk előtte nap lett volna szex, jóval nagyobb esély lenne.
De egyébként - a közhiedelem ellenére- ha nagyon félsz, be lehet venni esemény utáni tablettát. Tudom, hogy itt azt terjesztik, hogy az fogamzásgátló mellett tilos, de ez nem így van.
Miért is lennék ostoba? Azt írja, ha elfelejtem bevenni PÓTOLJAM, akkor is ha ez 2 gyógyszer EGYIDŐBEN történő beszedését jelenti...
Ezt szerettem volna megtenni vasárnap. Csak éppen az is kimaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!