Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Előrébbhozható a menstruációm?
Jövőhét kedden repülök Prágába. Nem szeretném, hogy még akkor is menstruáljak, csak plusz macera lenne. Iamna 24+4-es fogamzásgátlót szedek. Még sosem csúsztattam fogamzásgátlóval a megvonásos vérzést. Ugyan a betegtájékoztatón le van írva, mit kell tenni, hogy teljesen kimaradjon, de az, hogyan hozhatnám előbbre nincs. (Csak, hogy kevesebb ideig tartos a vérzés.)
Ez a fogamzásgátló tablettám. Az lenne a kérdésem, hogy megtehetem-e azt, hogy a szombati sárga tablettát veszem be ma szerdán. (Tehát nem a fehéret hagyom ki és kezdem el szedni a következő levelet.) Mivel kihagynék 3 tablettát 3 nappal hamarabb kezdeném el a másik levelet is, miután bevettem persze a fehér tablettákat is. Lesz abból bármi baj, hogyha 3 sárga tabletta kimarad? (Az Iamna kombinált tabletta.)
Nagyon szépen köszönöm, ha valaki ért hozzá és tud nekem válaszolni.
Ez nem a horájzongó, hogy megállíthatod és visszatekerheted, ha úgy szottyan kedved hozzá.
Gondolkozz már egy kicsit!
Horájzongó ba..od, horájzongó????
Hatalmas, ezen most kiégtem :D
De minek vennéd be a szombati sárga tablettát, mikor szerda van? Nem egészen értem, mit akarsz.
Ha mondjuk azt akarod, hogy 3 nappal hamarabb jöjjön meg, akkor az utolsó 3 sárga szemet kihagyod, és a kihagyott napokat is beleszámolva maximum 4 nap szünetet tartasz.
Azaz ma még beveszed a mai, szerdai tablettát, aztán rögtön a 4 fehéret, utána meg kezded a következő levelet.
(Magyarul hamarabb tartod meg a 4 napos szünetet).
Ilyen esetben a védelem nem csökken, el le van írva a tájékoztatóban is, mivel az utolsó sorban történt kihagyás esetén ez az egyik lehetőség, amit tehetsz.
Viszont 4 napnál több nap szünetet nem lehet tartani, mert akkor csökken a védelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!