Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha áttérek egyik fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vickyy888 kérdése:

Ha áttérek egyik fogamzásgátlóról a másikra, akkor folyamatosan védve vagyok?

Figyelt kérdés
Belara-t szedtem 4 hónapig, tegnap az 1 hetes szünet után kezdtem el a Daylette f.gátlót, akkor folyamatosan védve vagyok, vagy most kell vigyáznom?

2018. júl. 31. 18:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Hát nekem olyan volt a menzeszem hogy néha hónapokig késett, és kiderült hogy egy egy 9 mm-s úgy mond ,,ciszta zacskók” voltak a petéimen amire felírta a Belara f.gátlót."

A ciszta nem a petékben van. Erre nem szabadna fogamzásgátlót szedni.

"A pattanásaim szinte teljesen eltüntek, a menzeszem teljes mértékben (vagyis az elvonásos vérzés) kiszámítható és pontos lett."

Nyilván, mivel mű hormonok irányítják a szervezetedet. Nincs menstruációd, csak megvonásos vérzésed, amit a bevitt hormonok irányítanak. Ha abbahagyod, minden ugyanolyan szr lesz, mint előtte, mert (ahogy más is írta) ez csak tüneti kezelés.

"És mivel tényleg fogamzásgátlóról van szó, összekötöttem a kellemeset a hasznossal, és ezzel is minél jobban próbálok nem teherbe esni, ha már tényleg kézzel lábbal védekezünk .. 😂 szóval így..."

Ez mind szép és jó, de ha majd teherbe akarsz esni, hátrányt jelenthet, hogy nem lett időben RENDESEN (nem mű hormonokkal) kikezelve a sok-sok cisztád.

Egyébként én a szünetben és az 1. héten használnék kiegészítő védekezést.

2018. júl. 31. 22:28
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem én találtam ki..azért szedeti velem a tablettákat az orvosom, mert mondta hogyha nem kapjuk el idöben, még meddö is lehetek...

Köszi a választ egyébként

2018. júl. 31. 22:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben egy rendes nőgyógyász nem a kényelmes utat választja (=felírja a tablettát, oszt cshókolom), hanem elküld mindenféle kivizsgálásra, és próbálja megoldani a problémát. De sajnos a legtöbb minden kis biszbasz problémát fogamzásgátlóval "old meg"... :/
2018. júl. 31. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!