Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Védekezik valaki progeszteron...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Védekezik valaki progeszteron injekcióval?

Figyelt kérdés
Ma hallottam erről a módszerről (aki nem ismeri : 3 havonta adja be a nőgyógyász és teljes védettséget ad első naptól, mivel csak progeszteron van benne így nem jelent veszélyt a nőre sem ) és szeretném meghallgatni azokat , akik használják, mert ha tényleg veszélytelen (gyógyszert nem szedhetek ) akkor az óvszerrôl erre váltanék . 20/N

2018. jún. 18. 19:33
 1/7 anonim válasza:
0%

Valószínűleg a kérdést szívatásnak szántad, és Te sem gondoltad komolyan, de amennyiben igen, akkor közölném, hogy a progeszteron valóban védettséget ad, de nem a terhesség ellen, hanem a vetélés ellen. A progeszteron segíti a megtermékenyített petesejt beágyazódását és a terhesség fenntartását.

Végül is úgy valóban nem eshetsz teherbe, ha már alapból terhes vagy.

2018. jún. 18. 21:14
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen

En ugy vedekezem

De csak olyan noknek ajanlak akik mar szultek es nem akarnak tobb gyereket.

Az adott szer leallitja a ciklust vagyis nem menstrualsz

De ha hosszu ideig hasznalod siman lehet h vissza sem all a ciklusod.

Amugy a pontos leirasa az injekcionak fent van a neten vasd el es konzultalj a dokival...

2018. jún. 18. 21:30
 3/7 A kérdező kommentje:

Első: [link]

itt a fogamzásgátló progeszteron injekció. Ezelőtt én sem hallottam róla, annyit tudtam én is, hogy terhesség alatt használnak progit a magzatvédő hatása miatt.

Kettes: Akkor nem szültként nem is használhatom , ha minden más védekezési forma nem jó nekem ?(kivéve az óvszert , de hosszú kapcsolatban szeretnék váltani valami kevésbé macerásra )

2018. jún. 19. 06:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Válts mini hormonos spirálra, a tiéteknek nem tudom mi a neve, szülteknél mirena.

Nekem egy áldás, szintén progeszteront bocsát ki.

A felhelyezése enyhén kellemetlen csak, már 4 hónapja nem menstruálok, egyáltalán nem érzem(miután kurtították a zsinórt) és a partnerem sem érzi.

Mintha ott sem lenne. Se görcs, se vérzés, normál libidó, semmi betegség, semmi kellemetlen tényleg, nekem nagyon bejött.

2018. jún. 19. 06:50
 5/7 anonim ***** válasza:

3as

Nem ajanlott az nem azt jelenti h tiltott

Gondold at es konzultalj a dokiddal.

Nekem mar megvan a megfelelo gyerekszam azert hasznalom

Spec 4 eve nincs mensim sem :-)

2018. jún. 19. 18:09
 6/7 A kérdező kommentje:
5ös, egyáltalán nem használhatok fogamzásgátló tablettát , na nem a trombózis hajlam miatt , hanem súlyos magnéziumhiány és ezzel együtt szorongást okozott nálam 6 hónap szedés után , így a kombinált fogamzásgátló kizárva. Gondolkodtunk a spirálon, de az ára kicsit sok , de nyilván ha más nem lesz akkor az marad. Azért kérdeztem a véleményeket, mert egy orvos rettentően isteníti , és lehulyezi konkrétan azt , aki bármilyen károsodást az injekcióra mer fogni. Na meg az is zavaró, hogy mi van, ha éppen allergiás vagyok az egyik összetevőre? Legjobb tudomásom szerint nincs ellenszer ami megszünteti az injekció hatását , igy félek bevállalni, de már annyira rossz az óvszerhasználat , megszakítani az együttlétet a felhelyezéssel már maga illúzióromboló, nem lehet spontán csak úgy egymásnak esni, aztán aktus végén ellenőrizni, hogy nincs-e valami gebasz, komolyan elmegy lassan a kedvem is tőle..
2018. jún. 19. 21:07
 7/7 A kérdező kommentje:
És dokiváltás előtt állok, mert az enyém nem mondd semmit soha , kérdezek valamit és csak tabletta fanatikus , meg majdnem, hogy én érezzem magam rosszul amiért nem vállalom be a szívemmel való szórakozást. Úgyhogy konkrétumokkal szeretnek a következő dokihoz menni , hogy melyik lehetőségek elfogadhatóak számomra és o eldönti , hogy azok közül melyiket javasolja . Eddig a spirál és az injekció között vacilálok , de szerintem akkor mégis a spirál lesz a nyerő, legalább azt kivehetik ha baj van .
2018. jún. 19. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!