Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vegyek be esemeny utani tablettat?
Akkor most hány napja szeded újból?Ha nem menstruáció első napján kezdted el szedni,akkor nem véd azonnal,márpedig te nem akkor kezdted.
Igen kell az esemény utáni!
Miért hagytál ki 1 hetet?
2018. márc. 21. 13:48
2/9 A kérdező kommentje:
Az orvosom azt mondta, hogy akkor kezdjem el szedni amikor megjon a menstruaciom. Aztan 3 het utan, ki kell hagynom egy hetet (ez az egy het pont ugy jott ki hogy akkor menstrualtam), aztan ujbol 3het, megint egy het szunet. Az orvos igy mondta. Most a szunet ota, mar negyszer vettem be
Azért kellett kihagynia 1 hetet, mert a tablettát így kell szedni. 3 hét gyógyszer, 1 hét megvonás. Ha jól értem, a kérdező végigszedett egy levelet, 7 nap szünet, és most a második levél 4. napján tart.
Nem kell esemény utáni, már megfelelő védelmet nyújt a tablettád. Figyelj a pontos szedésre. A következő szünetben is ugyanúgy véd majd, tehát nem leszel terhes ha akkor szexeltek védekezés nélkül.
2018. márc. 21. 14:38
Jól csináltad kérdező, úgy kell ahogy az orvos mondja. Olvasd el mindenképpen a betegtájékoztatót is, sok fontos dolog van benne amit ő nem feltétlenül mondott el. A vérzésed pedig mindig akkor fog jelentkezni, a hét nap alatt amikor nem szeded a tablettát (jellemzően ugyanazon a napon de ez még változó az elején)
2018. márc. 21. 14:42
5/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen! De akkor se kell ha belem elvezett?
#2 Tudom,hogy hogyan kell szedni a tablettát,csak olyan furcsán írta a kérdező,hogy ki kellett hagynia 1 hetet,hogy azt gondoltam,hogy valami egészségügyi oka volt neki.
Ezt nem szokták kiemelni,hogy 1 hét szünetet kell tartani,mert egyértelmű,hiszen benne van a tájékoztatóban is,hogy hogyan kell szedni.Meg az is benne van,hogy már véd a tabletta az elejétől,ha a ciklus első napján lett elkezdve.
2018. márc. 21. 14:51
7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Remelem akkor nem lesz semmi gond
Ember, egy hónapja fogamzásgátlót szedsz, ráadásul a leírásod alapján jól. Tehát nemhogy nem kell esemény utáni, hanem egyenesen tilos. Mégis miért szeded a fogamzásgátlót, ha azzal sem vagy tisztában, hogyan fejti ki a hatását, hogyan véd, mikortól véd, stb?! Nem vagy terhes, véd a gyógyszer. Nem kell esemény utáni. De így az első levél után illene elolvasni a használati utasítást..
2018. márc. 21. 19:21
9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom Asszonypajti a valaszod. Elolvastam a hasznalatiutasitast meg is ertettem, de mivel most szedek elosszor fogamzasgatlot, igy hirtelen megijedtem. Maskor nem kerek a segitsegedbol, mert ilyen hangsulyra nem vagyok kivancsi :D koszonom azert megegyszer!
Kapcsolódó kérdések: