Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az hogy menstruáció után az ovulációig nem termékenyülhetek meg?
Vagy legalább pár napig menstruáció után.
Ha ez nincs így , akkor csökkenthetem az esélyét a terhességnek hüvelytablettával?
Előző vagyok. A második kérdésre:
spermicid + megszakítás + naptármódszer együtt!
Igen alapvetően természetesen igaz, mert megtermékenyítés csak ovulációkor lehetséges, azonban figyelembe kell venni, hogy a spermiumok meddig élhetnek és hogy az ember nem robot, tehát csodák vannak (attól függetlenül, hogy én nem hiszek benne).
Úgy gondolom a spermicid ebben az időszakban tökéletes, mivel alapból naptár módszerrel van kiegészítve.
Alapból igaz,hogy ovuláció után történhet a megtermékenyítés,ezzel tényleg csak egy gond van,hogy nem lehet tudni,hogy az mikor esedékes.A naptármódszer ezért sem biztonságos,mert elméletileg megvan,hogy félidőben van a peteérés,de ez akár ciklusonként változhat vagy nem egy,hanem két petesejt érik meg és akkor megint csak gáz van.Azt is bele kell kalkulálni,hogy a spermiumok 2 napig is életképesek lehetnek,így a nincs is az aktus napján megtermékenyítésre váró pete,de akár két nap múlva is lehet és akkor még van spermium,ami megtermékenyítheti.Nincs olyan nap,amikor egy nő biztos lehet abban,hogy nem esik teherbe.
A hüvelytablettára nem tenném fel az életem,amellé megszakítás erősen javallott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!