Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért esküszik a többség a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért esküszik a többség a tablettára az óvszer helyett?

Figyelt kérdés

Oké, logikus, hogy nyilván kényelmi okokból, meg elhiszem, ha sokak számára illúzióromboló megállni csak azért, hogy most akkor kibontjuk, felhúzzuk, aztán már nincs is kedve az embernek az egészhez.

Viszont azt nem értem, amikor a tabihasználók felelőtlennek titulálják azt, aki az óvszert preferálja (kapcsolatban is).

Mert hogy a tabletta biztonságosabb. Miért biztonságosabb?

Tegyük fel, hogy mindig pontosan beveszed, de:

-Hormonális ingadozás fennállhat úgyis, hogy nincs külső behatás (antibiotikum, alkohol, betegség), és máris kész a baj

-Nem tudod ellenőrizni, hogy minden rendben megy-e, nem tehetsz semmit, és ki se derül, mígnem már késő

-Sokan nem veszik észre és továbbszedik, miközben már terhesek

Szóval miért tartják megbízhatóbbnak, a "felelős, felnőtt nő védekezésének" a tablettát?

Aki eleve hormonális okokból szedi, az hagyja figyelmen kívül, engem most a kényelmi szedők véleménye érdekel (hátha végül meggyőznek, magam nagy ellenzője vagyok)

2018. jan. 28. 15:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én azt látom, hogy eléggé két részre szakadnak a gyakori kérdések felhasználói a tablettáról való véleményt tekintve:

Az egyik csoport szerint ez a tökéletes megoldás mindenki számára, és akinek nem vált be, az csak rosszat szedett, valamint ha el is ismerik, hogy lehet mellékhatása vagy szövődménye, azt iszonyatosan elbagatellizálják, vagy rákenik arra, hogy az orvos nem volt elég alapos a felírás előtt.

A másik csoport szerint pedig a tabletta az ördögtől való, tönkreteszi az összes nő szervezetét és szerintük soha, senkinek nem kellene szednie.

Úgy látom, hogy pont a tényszerű felvilágosítás hiányzik. A tabletta egy kényelmes megoldás lehet annak, aki alkalmas a szedésére. És az alkalmasság nem azt jelenti, hogy nőből van az illető.

Egyébként tökéletes használat mellett az óvszer és a tabletta is megbízható. A probléma abból ered mindkét módszer esetében, hogy nem alkalmazzák megfelelően.

2018. jan. 30. 21:51
 12/12 anonim válasza:

Én már szedtem fogamzásgátlót több, mint 2 évig. De nem hiszem hogy valaha fogok még szedni tabit. Igazából míg szedtem nem is volt semmi gondom vele, csak miután abbahagytam, akkor jöttek ki a problémák. A hormonrendszerem teljesen felborult, tiszta pattanásos lettem, menstruációm nem is volt, állandóan nőgyógyászhoz jártam és újabbnál újabb hormonkészítményeket kaptam, hogy rendbe jöjjek. Végül mire visszaállt minden a helyébe 1,5 év volt nekem.

Míg szedtem a tabit addig én is arra esküdtem, de ezek után soha többet. Nekem nincs semmi bajom az óvszerrel, és amúgy is ha megfelelően használják és nem bütykölik meg (pl lyukat csinálnak a dobozra), akkor a védettségi szinte teljesen ugyan ott van, mint a tablettáé (minimálisan alacsonyabb).

Csak akik szedik azok általában nem tudják, hogy milyen következményekkel járhat ez, mint én sem tudtam addig míg szedtem. Erről senki nem ad felvilágosítást.

Akinek beválik a tabi az örüljön neki, és szedje nyugodtan. Akinek pedig nem vagy fél a gyógyszertől az ne szedje.

Úgyhogy esküdjön mindenki arra amire akar, én az óvszerre esküszöm.

2018. febr. 2. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!